E-sport Egyéb

Újabb M1RA-dobogó a WTCR Esports 2019-es szezonjában

A virtuális Zandvoortban is számos magyar szimulátoros állt rajthoz, közülük pedig egyértelműen Báldi Gergő szerepelt a legjobban, aki az első futamon harmadikként futott be.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A harmadik fordulójával folytatódott a WTCR Esports idei szezonja, méghozzá Zandvoortban. A M1RA ezúttal is három játékossal képviselte magát, s már az előjelek is jól alakultak, hiszen Báldi Gergő a legjobb idővel került be a selejtezőből az első divízióba. A futamokon is neki jött ki a legjobban a lépés, hiszen az első versenyen harmadik lett, a magyar csapat második dobogóját szállítva ezzel, míg a második viadalt a kilencedik pozícióban zárta. Csapattársai közül a hungaroringi nyitányon dobogós Nagy Dávid egy 11. és egy 16. helyezést gyűjtött be, míg Csuti Zoltán egy 19. és egy 18. pozícióval gazdagodott. Íme, a három versenyző értékelése a M1RA honlapjáról:
 
Báldi Gergő: „Személy szerint velem semmi különleges nem történt a versenyeken, a rossz dolgok is elkerültek, így végre boldogan vihettem haza a Zandvoortban megszerzett pontokat. Sajnos kis hátrányban vagyunk a BoP miatt, két autó tisztán gyorsabb nálunk, de teljes gőzzel azon dolgozunk a srácokkal, hogy amennyire lehet, eltüntessük ezt a hátrányt, és harcba szállhassunk a győzelmekért.”
 
Csuti Zoltán: „Felemás érzésekkel zártam a zandvoorti hétvégét. Az első futam elején belekerültem egy szerencsétlen szituációba, ami miatt rengeteg pozíciót vesztettem. Ezután kezdődött a felzárkózás több előzéssel, nagy csatákkal, amiket élveztem. A következő verseny a legendás Nordschleifén lesz, ami a legnehezebb pálya a versenynaptárban, úgyhogy már nagyon várom.”
 
Nagy Dávid: „Sajnos felejthető hétvégén vagyok túl. Egy elrontott időmérő után az első futamon a 10. helyet próbáltam megszerezni a fordított rajtrácsos pole pozícióért, azonban végül csak 11. lettem. Emiatt a második futam elején belekeveredtem a sűrűjébe, ahol nagyrészt én húztam a rövidebbet. A következő fordulóban a Nordschleifén próbálok javítani.”
 
Természetesen nemcsak a M1RA-sokért szoríthattunk a virtuális Zandvoortban. Az N6 – Nice Gaming csapatának színeit Leitner Norbert és Juhász Krisztián képviselte: előbbi két 15. helyezést szerzett, míg szlovák kollégája egy 21. és egy 20. pozíciót tudott felmutatni. A Divízió 1-ben indult még magyar színekben a Williams JIM eSports égisze alatt szereplő Pinczés Ádám és a Zengo Esportot képviselő Dencs Attila is: közülük előbbi mindkét futamon a 12. helyen látta meg a kockás zászlót, míg utóbbi egy 17. és egy 23. helyezést gyűjtött be a holland pályán.
 
Az alábbi videóban a teljes zandvoorti közvetítés megtekinthető, benne a kisebb divíziók küzdelmeivel is, ahol természetesen további magyar gamerek is indultak:


Hozzászólások