MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Ütközött élete első éles bevetésén az F1 e-sport-bajnoka

Felemásan alakult a valós versenypályákon való bemutatkozás a Mercedes e-sport-csapatát képviselő Brendon Leigh számára, hiszen egy negyedik helyezés mellett egy balesetet is begyűjtött.
Balogh Tamás 2019.04.24. 16:50:01
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Brendon Leigh eddig legyőzhetetlennek bizonyult a Formula-1 e-sport-bajnokságában: 2017-ben rögtön megnyerte az első kiírást, majd tavaly immár a Mercedes színeiben, többek között Bereznay Dániel csapattársaként megvédte a címét. A 19 éves gamer a Bajnokok Tornáján ugyan már belekóstolt a „valós” versenyzésbe is, az igazi pályán való debütálására a múlt hétvégéig kellett várni, amikor a BRSCC Nemzeti Formula Ford 1600-as sorozat snettertoni nyitányán állt rajthoz.

Leigh első éles bevetését egy háromnapos teszt is megelőzte, így sem sikerült azonban zökkenőmentesen a bemutatkozás. Bár a hétvége első versenyén begyűjtött egy negyedik helyet, ami kifejezetten jó szereplésnek mondható első alkalommal, a második futamon már viszonylag hamar a korlátnak ütközött, majd az autóval kapcsolatos gondok miatt kénytelen volt kiállni. A kaland ezzel nem ért véget számára, május közepén az Oulton Park-i fordulón is autóba ül a brit szimulátoros.

Fotó: F1 Esports
Balogh Tamás
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast