Formula-E

Ütköztek a BMW-k, D’Ambrosio a nevető harmadik Marrakeshben (videók!)

A rajtnál a címvédő Jean-Eric Vergne hibázott, majd a hajrára fordulva a kettős győzelem felé robogó Antonio Felix da Costa és Alexander Sims ütközött, így végül a mahindrás nyerte meg a szezon második futamát, ezzel pedig az összetettben is az élre állt.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Sam Bird vághatott neki a pole-ból a 2018/2019-es idény második futamának, a Marrakesh ePrix-nek. A brit jól is jött el a rajttól, Jean-Eric Vergne viszont elképesztő távolságból próbált meg bevetődni mellé: a két autó összeért, a francia pedig megforgott, így visszaesett a mezőny legvégére, de rajta vesztett az incidensen többek között a kerülni kénytelen Sebastien Buemi is. Bird mögé így a két BMW, Alexander Sims és az időmérő után energia-túlhasználat miatt háromhelyes rajtbüntetést kapó Antonio Felix da Costa zárkózott fel, míg hátrébb a két ex-F1-es, Stoffel Vandoorne és a most debütáló Pascal Wehrlein is kiállni kényszerült a bokszba.
Nem sokkal később Gary Paffett kapott defektet, így mindkét HWA korán kiesett a versenyből, a DTM-bajnok leálló autója miatt ráadásul sárga zászlós fázis is életbe lépett. Még előtte helycsere történt a második helyen: Da Costa ment el Sims mellett, a szezonnyitó győztese pedig üldözőbe vette Birdöt is. Da Costa aztán egy agresszív manőverrel be is ugrott a brit mellé, aki a sikánt átvágva sem tudta maga mögött tartani a portugált. Egy kanyarral később Sims is megelőzte a Virgin pilótáját, így negyed óra elteltével már a két BMW vezetett, és apránként kezdtek is ellépni a Bird, Robin Frijns, Jerome d’Ambrosio, Lucas di Grassi négyestől.
Bird folyamatosan esett át hátra ebben a négyesben, s ezen még a támadó mód sem igazán segített. D’Ambrosio és Di Grassi között viszont kemény csata folyt a dobogó alsó fokáért, amelybe Frijns is igyekezett beleszólni. A dráma aztán tíz perccel a vége előtt következett az élen: Sims próbálkozott kívülről Da Costa mellett, a csapattárs viszont nem hagyta magát, a két BMW pedig összeütközött. A portugál kiesett, a britet pedig hárman is megelőzték a támadó módnak köszönhetően felzárkózó üldözők közül. A baleset miatt a biztonsági autót is beküldték a pályára.
Az utolsó körre még ugyan elengedték a mezőnyt, változás azonban már nem történt: D’Ambrosiónak nevető harmadikként ölébe hullott a győzelem – ezzel a mahindrás az összetettben is átvette a vezetést. Mellé a két Virgin állhat még fel a dobogóra Frijns, Bird sorrendben, míg Sims végül bejött negyediknek. Vergne óriási felzárkózást produkált a rajtnál elkövetett hibája után, ugyanis ötödikként zárt, majd jött a másik DS Techeetah, André Lotterer, míg a top 10-et Di Grassi, Sebastien Buemi, Mitch Evans és Daniel Abt tette teljessé. A szezon két hét múlva folytatódik Chilében.
 
A Marrakesh ePrix végeredménye:

Fotó: Mahindra Racing


Hozzászólások