MotoGP

Változott a vasárnapi program: korábban rajtolnak a futamok!

Miután a versenynap délutánján is jó esély van a szakadó esőre, a szervezők úgy határoztak, hogy előbbre hozzák a Malajziai Nagydíj versenyeit: a MotoGP futama itthoni idő szerint reggel 6 órakor startol.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Ha valaki odafigyelt a középiskolai földrajzórákon, az tudhatja, hogy Malajziában – és azon a környéken – rendszerint a középdélutáni órákban szakad le az ég, különösen az esős évszakban. Szombaton ez be is jött, az FP4 közepén eleredt az eső, az időmérő elejére pedig olyannyira felerősödött, hogy csúsztatni is kellett a kvalifikációt.
 
Mivel vasárnap is elképzelhető egy hasonló forgatókönyv, az IRTA és a szervezők léptek: a bemelegítő edzéseket egy, a futamokat két órával előbbre hozták. Ez azt jelenti, hogy itthoni idő szerint 3 órakor rajtol a Moto3-asok, 4:20-kor a Moto2-esek és 6 órakor a MotoGP-sek versenye (ez helyi idő szerint 15 helyett 13 órai startot jelent). Alább mutatjuk a teljes időtervet – mielőtt valaki kérdezné: ezzel a tippek leadási határideje is reggel 6 órára módosul!

A módosított vasárnapi program:
 
00:40 - 01:00 Moto3, Warm up  
01:10 - 01:30 Moto2, Warm up  
01:40 - 02:00 MotoGP, Warm up  
03:00 Moto3, Futam (tv: Spíler1 TV, élő)
04:20 Moto2, Futam (tv: Spíler1 TV, élő)
06:00 MotoGP, Futam (tv: Spíler1 TV, élő)

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások