MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Véget ért a Wrooom

A hagyományoknak megfelelően idén is jég-gokartozással zárták a Wroomot, a Ducati és a Ferrari többnapos, közös csapatbemutató fesztiválját Madonna di Campiglióban. A látványos záróakkordon a Formula 1-es versenyzők és a MotoGP-sztárjai feszülnek egymásnak a jégen, hogy önfeledten szórakozva intsenek búcsút a rajongóknak és a síparadicsomnak.
2013.01.19. 15:32:09
A héten több alkalommal is összemérték az ügyességüket a versenyzők, különböző versenyeken indultak egymás ellen, még lesiklásban megméretettek. Mindközül a záróeseményt várták a legjobban a nézők és a pilóták is egyaránt, de csak a látványossága miatt, mert ez egyben azt is jelenti, hogy véget ért a Wroom.

A jég-gokartozást az elmúlt években leginkább a motorosok uralták – Nicky Hayden 2010-ben, míg Valentino Rossi 2012-ben nyert – idén azonban teljes F1-es dobogó született. A 2011-es győztes, Fernando Alonso ismét elsőként ért célba, a tesztpilóta, Giancarlo Fisichella lett a második és Felipe Massa pedig a harmadik.

Alonso az első futamon korán kicsúszott, de felzárkózott, és Andrea Doviziosót egy kemény, késői előzéssel utasította maga mögé. Ezért a manőveréért bocsánatot is kért. A F1 2012-es szezonjának második helyezettje a második szakaszt is megnyerte, ami az első versenyhez képest fordított rajtráccsal indult el.

Az újdonsült ducatis, Dovizioso –aki korábban snowboardozásban bizonyult verhetetlennek – az összetettbeli negyedik helyezésével maradt a legjobb motorversenyző, őt Nicky Hayden követte az ötödik pozícióban, míg Andrea Iannone hetedik lett. Ahogyan azt várni lehetett, Ben Spies nem indult a versenyen, hiszen neki még nincs tökéletes állapotban a tavaly év végén megsérült válla. Spies most csakis arra koncentrál, hogy hadra fogható állapotba kerüljön a február elején megrendezésre kerülő hivatalos sepangi tesztre.
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast