MotoGP

Végre hivatalos: Zarco aláírt az Avintia Ducatihoz

Több hétnyi huzavona után pontot tehetünk a Zarco-szappanopera végére: a korábbi kétszeres Moto2-es világbajnok az Avintia Racing GP19-es Ducatijával fog versenyezni 2020-ban.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Johann Zarcót először a valenciai évadzáró hétvégéjén hozták szóba az Avintia Racinggel, miután kiderült, hogy a Repsol Honda jó eséllyel Alex Marquezzel fogja pótolni a visszavonuló Jorge Lorenzót. A francia akkor azonban úgy nyilatkozott: inkább visszamenne a Moto2-be, semmint hogy a királykategória jelenlegi sereghajtó alakulatánál húzza a gázt.

Az idényzáró utáni hétfőn aztán mégis a Ducatival és az Avintiával látták tárgyalni Zarcót, majd bejelentették, hogy a csapat 2020-tól szatellit státuszú istállóvá lép elő, ezáltal nagyobb támogatást kap a bolognai gyártól. Pár nappal később az is kiderült, hogy Karel Abrahammal szerződést bontott az Avintia Racing, ezért már akkor biztosra vehettük, hogy a Ducatinak végül sikerült meggyőznie a korábbi kétszeres Moto2-es világbajnokot.

Ezt néhány napja egy interjúban el is ismerte a motoros, aki most a saját Instagram-oldalán hivatalosan is bejelentést tett: „Nagyon örülök, hogy hivatalosan is bejelenthetem, hogy aláírtam a Ducatival 2020-ra a Reale Avintia Racing csapatához. Szépen gyógyul a bal bokám, így élvezhetem a téli pihenést a családommal, hamarosan pedig újra edzésbe állok!” – tette hozzá Zarco a posztjában.

Nem sokkal később aztán az Avintia is kiadta a várva várt közleményt, amelyben Raúl Romero csapattulajdonos így nyilatkozott: „Nagyon örülök és egyúttal izgatott vagyok, hogy olyan nagyszerű versenyző érkezik a csapatunkba a Ducati által, mint Johann Zarco. Ez tovább erősíti az istálló fejlődését azok után, hogy szerződést hosszabbítottunk a bolognai gyártóval és szatellit csapattá váltunk. Reméljük, Johannt és Titót rendszeresen a top 10-ben láthatjuk majd.” 

Az mindkét fél nyilatkozatában kiderült, hogy Zarco közvetlenül a Ducatival áll szerződésben, s maga a motoros el is mondta, hogy a hosszú távú célja, hogy 2021-ben már a gyári csapat színeiben versenyezhessen (egyelőre csak egy évre szól a kontraktusa). Mindenesetre jövőre Tito Rabathoz hasonlóan még egy GP19-es Desmosedicit fog vezetni az elmúlt bő egy évben Yamahán, KTM-en és Hondán is ülő versenyző. Az Avintia közleményéből az is kiderül, hogy Zarcóval együtt néhány mérnök is érkezik majd a Ducatitól.

Fotó: Avintia Racing


Hozzászólások