Formula-E

Vergné a harmadik berlini pole

A francia kihasználta azt, hogy csapattárs ezúttal nem tudott olyan jó kört autózni.
Egy nap pihenő után az eredeti irányba visszafordított berlini pályával folytatódhatott a Formula-E németországi nagy rohanása. A mai napi két gyakorlását a bajnoki tabellát fölényesen vezető Antonio Felix da Costa és Jerome d’Ambrosio zárta az élen. Az időmérőn szokás szerint a bajnokságot vezető hatos kezdhette meg a kvalifikációt, ám ezúttal a portugál éllovast két tizedmásodperccel legyőzte Stoffel Vandoorne, azonban vizsgálják a belgát Sam Bird feltartásáért. A második csoportban lévők ezúttal erősebben szerepeltek, és Jean-Eric Vergne vette át a vezetést, valamint Maximilian Günther, André Lotterer és Oliver Rowland is feljöttek továbbjutó pozíciókba.

A Q3-ban Robin Frijns tudott remekelni, és feljönni harmadik, viszont Nyck de Vries is olyan kört tudott teljesíteni, amellyel megelőzte da Costát, és a portugál kiszorult a legjobb 6-ból. A Q4-ben viszont már senki sem tudott veszélyes lenni a superpole-t érő helyekre a harmadik helyre feljutó Alex Lynnt leszámítva, így Vergne, Vandoorne, ő, Frijns, d’Ambrosio és Günther jutott be az időmérés végső szakaszába.

A superpole-ban a BMW-s német remek idővel kezdett, ám végül a címvédő közel fél másodperccel legyőzte őt, ezzel pedig be is zsebelt a rajtelsőséget. Mögöttük d’Ambrosio-Vandoorne-Lynn-Frijns volt a sorrend, míg a tabellát vezető da Costa 9. lett.

Az időmérő edzés végeredménye: Fotó: ABB Formula E Twitter


Hozzászólások