Formula-E

Vergne karanténban volt a marokkói hétvége előtt

A francia versenyző úgy érezte, hogy megfertőződött a koronavírussal, ezért elővigyázatosságból kihagyta a marrákesi hétvége pénteki napját és karanténba vonult a vizsgálatok idejére.
Jean-Eric Vergne számára nem indult túl jól a Formula-E 2019-2020-as szezonja: az eddigi öt futamból kettőn kiesett, viszont Marokkóban parádés versenyzést bemutatva a harmadik helyen fejezte be a futamot. A kétszeres bajnoknak azonban korántsem ez volt az egyik legjobb hétvégéje az elektromos szériában, mert a pénteki első szabadedzés előtt beteg lett és megijedt, hogy elkapta az egyre jobban terjedő koronavírust, ami miatt karanténba töltötte a pénteket – az átéltekről a motorsport.com szakoldalnak beszélt a verseny napján:

„Határozottan ez volt az eddigi legnehezebb hétvégém a Formula-E-ben, de nem is igazán a pályán, hanem az azon kívül történtek miatt. A tegnapi nap folyamán karanténba kellett vonulnom egy marrákesi kórházban, szóval képzelhetitek milyen napom volt… Egy öt négyzetméteres szobába voltam bezárva. Később már jobban éreztem magam, de az elmúlt három napban negyven fokos lázam volt, és nem voltam a legjobb állapotomban. A versenyen nem gondoltam a betegségemre, csak megtettem minden tőlem telhetőt. Emlékszem, volt néhány pont, amikor megkérdeztem a mérnökömet, hogy jelenleg hol állok, mert egyáltalán nem láttam az előttem haladókat. És amikor mondta, hogy a negyedik vagyok, meglepődtem, nem tudtam, hogy már is ilyen sokat jöttem fel.”

Nem Vergne volt az egyetlen, akinek rövid időre el kellett vonulnia a külvilágtól, korábban a NIO csapatának kínai tagjai, valamint versenyzője, Ma Quing Hua is erre kényszerült még a mexikói forduló előtt.

Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások