Formula-E

Vergne győzött Berlinben, da Costa a Formula-E 2019-20-as szezonjának bajnoka

Ráadásul a kettős győzelmükkel a csapatbajnoki címet is bebiztosították.
A negyedik berlini Formula-E verseny rajtja előtt már el is veszítettünk egy versenyzőt, ugyanis Robin Frijns nem tudott elindulni egy technikai hiba miatt. A pole-ból ezúttal Jean-Eric Vergne rajtolhatott, és meg is őrizte vezetését Antonio Felix da Costával szemben, miközben a tegnapi futamot behúzó Maximilian Günther ütközött hátul Oliver Turveyvel és jött is a biztonsági autó (a német három rajthelyes büntetést kapott a következő futamra). Az újraindítás is viszonylag simán zajlott, nem voltak helycserék, azonban elkezdett cseperegni az eső.

Ekkor többen felvették a támadómódot és az Alex Lynn-René Rast-Felipe Massa trió komoly csatába kezdett a hatodik helyért, majd Oliver Rowland, Nyck de Vries és Sebastien Buemi is becsatlakozott a kialakuló csatába. A DS Techeetah két versenyzője ekkor kis ideig nyugodtan haladhatott, viszont bajba kerültek, amikor maguk is csatlakoztak a támadómódot használókhoz, ugyanis Rowland befért közéjük, ám a portugál éllovas visszavette a második helyet, majd egy kicsivel később átvette a vezetést is (csapattársa nem igazán ellenkezett, hiszen bebiztosítható volt a bajnoki cím da Costa számára).

Ezután eléggé eseménytelenül teltek a percek, majd Massa, Evans és Lynn kezdtek harcolni a hetedik helyért, melyből végül a brazil jött ki legjobban. Az élen ekkor a két Techeetah ismét helyet cserélt, mivel da Costa pozíciója így is elég lett volna, viszont a francia egy esetleges győzelemmel többet javíthatott volna az összetettben. Három minutummal a leintés előtt aztán a Nissan brit versenyzőjének mintha elfogyott volna a lendülete, így a csapattársa simán megelőzte őt, és megindult az élen álló kettős után, támadni viszont már nem tudott, így Vergne és da Costa kettős győzelmet szereztek, a portugál pedig ezzel a kategória ötödik bajnoka lett, míg a Techeetah megvédte csapatbajnoki címét. A többi pontszerző helyet Buemi, az utolsó körben előző de Vries, Rowland, di Grassi, Evans, Lotterer, Lynn és Massa foglalta el.

A futam végeredménye: Fotó: ABB Formula E Twitter


Hozzászólások