Formula-E

Vergne rajt-cél győzelemmel lógott el az összetettben

Rögtön az első kanyar után piros zászlóval kellett félbeszakítani a Bern ePrix-t, ám sem ez, sem Mitch Evans támadásai nem billentették ki a címvédőt, aki szezonbeli harmadik sikerével elhúzott üldözőitől a bajnoki tabellán.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Jean-Eric Vergne vághatott neki a pole-ból a Formula-E 2018/2019-es szezonja tizenegyedik futamának, s a start után is megőrizte a vezetést, ám mögötte rögtön az első kanyarban tömegkarambol történt, amelybe többek között André Lotterer, Pascal Wehrlein, Maximilian Günther, Robin Frijns és Daniel Abt is belekeveredett, teljesen eltorlaszolva a pályát – természetesen azonnal előkerültek a piros zászlók. A megszakítás során kisebb feszültséget váltott ki a versenyzők között, hogy az eredeti rajtsorrend szerint voltak kénytelen újra felállni: többek között a sokat nyerő Lucas di Grassi és Felipe Massa is kifogásolta ezt.

Jó negyven perc után a biztonsági autó mögött indították újra a mezőnyt, egy kör elteltével viszont már ki is állt előlük a safety car. Vergne vezetett, Mitch Evans azonban tapadt rá, mögöttük Sebastien Buemi, Wehrlein és Günther sorakozott. Evans igyekezett végig nyomás alatt tartani Vergne-t, a szűk vonalvezetés miatt azonban nem igazán tudott támadást indítani a jaguaros. Kicsivel hátrébb azért volt akció: Edoardo Mortara Alexander Simsszel ütközött, míg Sam Bird a támadó módot is kihasználva ment el Günther mellett és jött fel az ötödik helyre. Hamarosan még egy pozíciót javított a brit, Wehrlein ugyanis műszaki hiba miatt félrehúzódott előle – a Mahindra mentése miatt teljes pályás sárga zászlós jelzés is életbe lépett.
 
Evans igyekezett a támadó mód aktiválásával megelőzni Vergne-t, a címvédő azonban rendre remekül védekezett. A fináléban még az eső is rákezdett, a francia azonban kitartott: szezonbeli harmadik győzelmét jegyezte a DS Techeetah pilótája. Evans lett a második, Buemi a harmadik, megelőzve a Bird hibáját a hajrában kihasználó André Lotterert. A német egyébként ezzel feljött az összetett második helyére, megelőzve a 10. helyével egyetlen pontot szerző Lucas di Grassit, a hátránya viszont 30 pont fölötti csapattársával, Vergne-nyel szemben a New York-i duplafutamos évadzáró előtt, amelyre július második hétvégéjén kerül majd sor.
 
A futam végeredménye:

Fotó: DS Techeetah
 
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások