WTCR

Vervisch először nyert, Michelisz a rajt után kiesett

Újabb Audi-siker született Makaón: a belga pilóta első WTCR-es győzelmét aratta Timo Scheider és a rajtbaleset miatt Norbihoz hasonlóan nullázó Gabriele Tarquinit 18 pontra megközelítő Yvan Muller előtt.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A fordított rajtrács értelmében Timo Scheider indulhatott a pole-ból a WTCR második makaói futamán, s a német simán meg is őrizte a vezetést Frederic Vervisch, Kevin Ceccon és Yvan Muller előtt. Mögöttük azonban a Yann Ehrlacher-vel ütköző Pepe Oriola elindította a szokásos tömegkarambolt, amelybe többek között Jean-Karl Vernay, Michelisz Norbert, Rob Huff és Gabriele Tarquini is belekeveredett – bár mindannyian tovább tudtak evickélni, így a safety car sem hajtott pályára, de egytől egyig idejekorán kiállni kényszerültek.
 
Az első négyes teljesen együtt haladt a verseny első felében, a negyedik kör elején pedig Vervisch az Audi egyenesbeli tempóját kihasználva megelőzte Scheidert és az élre állt, mögötte pedig Muller is lenyomta Ceccont. A francia aztán a kétszeres DTM-bajnokot is igyekezett nyomás alá helyezni, Scheider azonban remekül védekezett, a négyszeres vb-győztes pedig nem vállalt feleslegesen nagy kockázatot.
 
Vervisch mindeközben semmitől sem zavartatva szerezte meg első WTCR-es győzelmét Scheider és Muller előtt – ezzel a nullázó Tarquini előnye 18 pontra olvadt ősi riválisával szemben a mindent eldöntő utolsó viadalt megelőzően. Ceccon lett a negyedik, mögötte a helyet cserélő Hondák jöttek be Esteban Guerrieri, Ehrlacher sorrendben, így az argentin bejelentkezett az összetett dobogóért. Ami a Zengő Motorsport pilótáit illeti: Szabó Zsolt a 22. helyen futott be, Nagy Norbert viszont az utolsó kör előtt kiállt a bokszba.
 
A 2. futam végeredménye:
 
Fotó: WTCR Media


Hozzászólások