WTCR

Vervisch nyerte az első szlovák futamot, Michelisz a dobogón

Saját maga és az Audi idei első győzelmét szerezte Frederic Vervisch, aki a biztonsági autós fázist követően előzte meg a rajtnál élre álló Ma Qinghuát. Michelisz harmadik lett, Tassit a 18. helyen intették le.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Lógott az eső lába és az éjszakai csapadék révén még némileg nedves is volt a Slovakia Ring aszfaltja az első WTCR-futam rajtjánál, a mezőny így is slick gumikon vágott neki a kilenckörös távnak. A startot Ma Qinghua kapta el a legjobban a jóval könnyebb Alfa Romeóval, míg mögé Frederic Vervisch zárkózott fel másodiknak, megelőzve Michelisz Norbertet. Hátrébb óriási lökdösődések zajlottak, a bajnokságot vezető Nestor Girolami rögtön ki is esett, akárcsak Kevin Ceccon, de meg kellett látogatnia a bokszot Esteban Guerrierinek is, a második körben pedig be is jött a biztonsági autó.
 
Az újraindítást követően Ma nem sokáig tudta tartani a vezetést, Vervisch néhány próbálkozás után átlépte a kínait. Az audis le is rázta üldözőjét, akire Michelisz is megérkezett, míg a középboly elején komoly csaták mentek Augusto Farfus, Daniel Haglöf, Nicky Catsburg és Gabriele Tarquini főszereplésével – a holland autója meg is sérült. Hátrébb Mehdi Bennani és Aurélien Panis ütközött, miközben előrébb Michelisz is keményen támadta Mát, a kínai azonban jól védekezett.
 
Vervisch mindeközben kényelmes előnnyel húzta be saját maga és az Audi idei első győzelmét, Ma megőrizte a második helyet az Alfa Romeónak, míg Michelisz Norbi egy dobogós hellyel indította „második hazai versenyét”. Mögötte Jean-Karl Vernay lett a negyedik, majd jött a Hyundai-vonat Farfus, Tarquini, Catsburg sorrendben, a top 10-et pedig Coronel, Azcona és a szabadkártyás Luca Engstler tette teljessé. Ami pedig a mezőny másik magyarját illeti: Tassi Attila a 18. helyen hozta be a KCMG Hondát.
 
Az 1. futam végeredménye:

Fotó: Rákóczi Ádám (P1race.hu)


Hozzászólások