F1

Vettel: „Hamilton minden vb-címét megérdemli”

A négyszeres világbajnok szerint a brit teljes mértékben megérdemli az eddig elért sikereit az F1-ben – és pontosan ezeket szavakat mondta a már hatszoros világbajnoknak az USA Nagydíj után is.
Habár Sebastian Vettelnek ebben az évben nem igazán volt esélye a bajnoki cím megszerzésére, sőt az USA Nagydíjat is idő előtt kellett befejeznie, mégis szakított arra időt, hogy megkeresse Lewis Hamiltont a díjátadó előtt, és gratuláljon neki újabb világbajnoki címéhez. Ahogy a médiának is említette, örül a mercedeses brit sikerének annak ellenére, hogy nem elégedett a Ferrari 2019-es konstrukciójával.

„Úgy gondolom, ha valaki hatszor megnyeri a vb-címet, akkor meg is érdemli azokat. Ezt mondtam neki is. Örülök neki, annak viszont nem, hogy nem tudtuk felvenni velük a versenyt idén, és ekkora volt a lemaradásunk. Tisztelnünk kell azt, amit elért az előző években és idén, plusz azt is, hogy a csapattal együtt milyen erősek. Örülök neki. De miattunk már kevésbé vagyok boldog.”

A Ferrari másik versenyzője, Charles Leclerc is dicsérte a Mercedes britjét, akivel volt alkalma csatázni a szezon során. „Ami engem illet, még egy világbajnoki címem sincs. Már egyetlen egy világbajnoki cím megnyerése is hatalmas eredmény, így hatszor megnyerni ezt a címet egyszerűen csak elképesztő. Szerintem megérdemli. Nagyszerű szezont teljesített. Úgy nőttem fel, hogy őt néztem a tv-ben, szóval csak gratulálni tudok neki” – mondta a monacói, akit a Motorsport.com szakoldal idéz.

Írta: Dugnovics Barbara; Fotó: Daimler Media Site


Hozzászólások