F1

Vettel: „Jövőre jobban kell teljesítenem, és képes is vagyok rá”

A négyszeres világbajnok szerint jobb eredményeket kell 2020-ban elérnie, mivel az idei igencsak hullámzó teljesítményével eddigi legrosszabb évét zárta a Ferrari pilótájaként.
Sebastian Vettel az ötödik helyet tudta idén csak megszerezni a világbajnoki pontversenyben – ami egy helyezéssel rosszabb a 2016-os eredményétől –, mindezt úgy, hogy csapattársa, a mindössze 21 éves Charles Leclerc 24 ponttal előzte meg első ferraris idényében. A német pilóta idei szezonja tele volt vezetői hibákkal, elég csak a Bahreini Nagydíjon vagy a „hazai” közönség előtt zajló Olasz Nagydíjon bemutatott megforgására gondolnunk. De ide sorolható még az elvesztett Kanadai Nagydíj is, amelyen pályára való veszélyes visszatérés miatt öt másodperccel büntették, és ez a győzelmébe került. Valamint a Brazil Nagydíjon történt ütközést is fontos megemlíteni, mivel az a kis koccanás, amely a legtöbbek szerint inkább Vettel hibája volt, a két Ferrari-pilóta versenyének végét jelentette.
 
Amikor megkérték, hogy értékelje az idei évet, az Abu Dhabiban ötödik helyen végző Vettel elismerte, hogy nem úgy sikerült, mint ahogyan azt remélték. „Úgy gondolom, az eredmények magukért beszélnek, a tanulságokat levontuk, és csak rajtunk áll, hogy ezeket észben is tartsuk” – mondta a Sky Sports riporterének. „Csapatként is erősebben kell teljesítenünk, személy szerint pedig úgy érzem, én jobban is tudok teljesíteni. Jobban is kell, de tudom, hogy képes vagyok erre. Ez nem az én évem volt. A helyzet nem olyan rossz, mint amilyennek látszik. Sok apró dolog vezetett ahhoz, hogy ilyen évet zárjunk. Elsőként magamban keresem a hibát, de ha őszinte akarok lenni, képes vagyok ennél sokkal többet kihozni magamból. Természetesen az a célunk, hogy jobbak legyünk jövőre, remélhetőleg olyan csomagunk lesz, amellyel harcba tudunk szállni a Mercedesszel és a Red Bull-lal.”

Írta: Dugnovics Barbara; Fotó: Ferrari S.p.A.


Hozzászólások