F1

Vettel: „Néha nem kaptam meg a kellő támogatást a Ferraritól”

A német úgy érzi, hogy csapat néha nem adta meg neki a kellő támogatást az együtt töltött évek alatt.
Sebastian Vettel 2015-ben „megváltóként” csatlakozott a Ferrari csapatához a Formula-1-ben, szinte mindenki benne látta a csapat megmentőjét. 2017-ben és 2018-ban a világbajnoki címért is tudott, azonban mindkét évben elbukott, majd egy szezonnal később új kihívással kellett szembenéznie, aki nem más, mint Charles Leclerc: a fiatal monacói már az első vörös overállban töltött évében legyőzte a négyszeres világbajnokot, az idény előrehaladtával pedig már inkább őt támogatták. Vettel úgy érzi, a hat olaszokkal együtt töltött év alatt voltak olyan helyzetek, amikor nem kapta meg a kellő támogatást – szavait a Planetf1.com szakoldal idézi:

„Egyáltalán nem sajnálom azt az időt, amit a Ferrarival töltöttem, de úgy érzem, voltak itt-ott olyan helyzetek, ahol nem kaptam meg a megfelelő támogatást, amire szükségem lett volna, hiába kértem. Összességében viszont mindig voltak olyan emberek, akik segítettek nekem a pályán és Maranellóban is. Mr. Marchionne akkor tett egy olyan ígéretet, hogy mindenképp keresnek valakit, aki újjáépíti a csapatot. A jelölt én voltam, de most már nem… 

A német a legutóbbi Brit Nagydíjon egész hétvégén szenvedett, a futamon pedig mindössze egy pontot tudott szerezni. Bár sokan már nem látják benne a versenyzés iránti szeretetet, Vettel mégis azt mondja, még mindig ég benne a tűz: „A középmezőny részévé váltunk, a McLarennel, a Renault-val és más csapatokkal küzdünk, ennek ellenére még mindig versenyképesnek érzem magam, ugyanannyira, mint a múltban, fizikálisan és mentálisan is. A legjobb választást akarom magamnak, ez nagyjából két héten belül ki is derül. Nem sietek.”

A heppenheimi versenyző minden bizonnyal 2021-ben a Racing Pointból átalakuló Aston Martinnál folytatja királykategóriás pályafutását, Sergio Perez helyén és Lance Stroll csapattársaként.

Fotó: Ferrari S.p.A


Hozzászólások