MotoGP

Videó: 26 évvel balesete után ismét motorra ült Wayne Rainey

A háromszoros világbajnok amerikai legenda 1993-ban, Misanóban bénult le mellkastól lefelé, most viszont a Yamaha Motor USA jóvoltából ismét felülhetett egy motor nyergébe.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Wayne Rainey 1990 és 1992 között zsinórban háromszor nyerte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság 500 köbcentis királykategóriáját egy Yamaha nyergében, az 1993-as misanói Olasz Nagydíjon azonban egy súlyos bukás véget vetett karrierjének: az amerikai motoros a mellkasa közepétől lefelé lebénult a baleset következtében.

26 évvel az elhíresült incidens után azonban a Yamaha Motor USA és a MotoAmerica jóvoltából – utóbbinak egyébként elnöke az exversenyző – most felülhetett egy speciálisan átalakított Yamaha YZF-R1-esre, és magára öltötte ikonikus piros-fehér overallját is. A kaliforniai Buttonwillow Racewayen történt körözésről természetesen videó is készült – mutatjuk:


Hozzászólások