Formula-E

Videó: Így működik majd a támadó mód a Formula-E-ben

A hamarosan rajtoló új szezon több újítást is hoz majd az elektromos szériában, ebből az egyik legérdekesebb a videojátékokra hajazó támadó mód bevezetése lesz.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Nemcsak a második generációs autók jelentik majd az újdonságot a Formula-E jövő hétvégén kezdődő ötödik idényében, hanem többek között az úgynevezett „támadó mód” bevezetése is. Eddig is sejthető volt, hogy a videojátékok hangulatát fogja idézni ez az újítás, de az elektromos sorozat által kiadott közlemény és videó alapján, amelyben elmagyarázzák a működését, már teljesen egyértelművé is vált.
A pilótáknak ugyanis a pálya egy kijelölt pontján – állítólag a pontos helyét és hosszát a versenyek előtt nem sokkal hirdetik ki, nehogy a csapatok előre szimulálni tudják, hogy hogyan is érdemes taktikázniuk vele, ezzel is növelve az izgalmakat – le kell térniük az ívről, hogy egy gomb megnyomásával „felvegyék” a bónusz energiát, amelyet aktiválva aztán bizonyos ideig 200 helyett 225 kW energia áll majd rendelkezésükre, megkönnyítve a támadást (vagy akár a védekezést).

A Formula-E vezetése egyúttal azt is megerősítette, hogy a halóra helyezett LED-ek színe mutatja majd a nézők számára, ki milyen módban versenyez éppen: kék szín jelzi majd a „támadó módot”, míg a magenta a továbbra is megmaradó FanBoostot. S ha már FanBoost: idéntől nem a három, hanem az öt legtöbb szavazatot kapó pilóta élhet ezzel – jóllehet, ezt még a Motorsport Világtanácsnak is jóvá kell majd hagynia a szerdai ülésén.


Hozzászólások