Moto2

Vierge: „Egy program segítségével edzek együtt a többi motorossal”

A spanyol versenyző egy internetes alkalmazással tartja fitten magát versenytársaival együtt, és óvatosságra intett mindenkit.
Ahogy mindenki másnak, a versenyzőknek is be kell tartaniuk a koronavírus megelőzéséhez szükséges szabályokat, azonban, hogy ne essenek ki a formából, az edzést otthonról kell elvégezniük. Így tesz a Moto2-ben versenyző Xavi Vierge, aki egy programot használ arra, hogy mégse egyedül végezze a szokásos gyakorlatokat, emellett pedig kerékpározni is eljár:

„Annyit edzek otthon, amennyit csak tudok. Normál esetben ez úgy néz ki, hogy reggel felkelek, reggelizek, végzek pár nyújtó gyakorlatot, aztán megyek két órát biciklizni. Mondjuk a járvány előtt is sokat bicikliztem, mert jó formában kell lenni a Moto2-höz. Ezen kívül egy Zwift nevű programot használok, amivel a többi motorossal, például Melandrival, Schrötterrel, Foggiával és Masiával szoktam edzeni” – idézi Vierge-t a Crash.net szakoldal.

A spanyol azt is elmondta, hogy nagyon várja már, hogy végre beinduljon az idény, de az egészség megőrzése mindennél fontosabb: „Ez most egy kivételes helyzet. Be kell tartanunk a karanténra vonatkozó előírásokat, mindig mossunk kezet miután hozzáértünk valamihez, és hozzuk ki mindenből a legjobbat. Remélhetőleg ennek minél hamarabb vége lesz. Mindenki várja már, hogy végre elkezdődjön a szezon, de tudjuk, hogy a biztonság az első, szóval maradjunk nyugodtak, és aztán még jobban élvezhetjük a versenyzést.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások