MotoGP

Vinales: „Esélyem sem volt a Ducatik ellen az egyenesben”

Bár a spanyol nem volt teljesen csalódott amiatt, hogy lemaradt a dobogóról az Aragóniai Nagydíjon, mindenképp további fejlődést sürget a Yamaha komoly hiányosságának számító végsebesség terén.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Maverick Vinales sokáig a második helyen haladt az aragóniai futamon, de már a verseny elején is látszott, mennyire nehéz dolga volt Jack Miller Ducatijának megelőzésével. A hajrában aztán Andrea Dovizioso könnyedén elment mellette a csaknem egy kilométer hosszú hátsó egyenesben, ahol egyértelműen kijött, hogy továbbra is komoly végsebességbeli lemaradása van a Yamahának, éppen ezért a spanyol úgy érzi, Miller is megcsinálta volna ugyanezt, ha az 1-es kanyar előtti támadását még sikerül is kivédenie.

„Esélyem sem volt a Ducatik ellen az egyenesben. Még ha sikerült is volna Jacket magam mögött tartani az utolsó kör elején, akkor is meg tudott volna előzni a hátsó egyenesben. Szóval esélyem sem volt Jackkel vagy Dovival harcolni” – idézi a végül negyedik helyen záró Vinales szavait a Motorsport.com szakoldal. „A legjobbamat próbáltam nyújtani, mint mindig, és szerintem jó versenyt is futottunk. A tavalyi év katasztrofálisan sikerült ezen a pályán, hiszen tizedik lettem, idén viszont közel voltunk a második helyhez. Ahogy mondtam, tovább kell dolgoznunk, fontos, hogy lássuk, milyen irányba kell haladnunk.”

Az összetettben legjobb yamahásként továbbra is ötödik helyen álló motoros a Motorland Aragónon sem használta élesben a hangvillások új kipufogóját, amellyel Valentino Rossi versenyzett a hétvégén, mivel a spanyol a misanói edzéseken nem érezte úgy, hogy egyértelmű előrelépés lenne az újítás: „Tény, hogy az új alkatrészekkel sokat nyertem a végsebesség terén, hiszen az FP4-en az ötödik helyen végeztem a vonatkozó listán. Szóval itt nyertünk, viszont más területeken pedig veszítettünk, szóval még meg kell értenünk, hogyan is dolgozzunk az új elemekkel” – fogalmazott Vinales, hozzátéve, hogy fontos lenne még motorerőt találniuk a kigyorsításokon és az egyenesekben, mert elmondása szerint a Honda és a Ducati körönként három tizedet nyer „ingyen” velük szemben csak ezen a téren.

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások