MotoGP

Vinales: „Győzelemmel ér fel ez a dobogó számomra”

Idei legjobb versenyét futotta és legjobb helyezését érte el jerezi harmadik helyével a Yamaha spanyolja, aki szerint az eddig a gyenge pontjának számító rajt volt az eredmény kulcsa.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Maverick Vinales a második sorból várhatta a piros lámpák kialvását a Spanyol Nagydíjon, a legtöbb futammal ellentétben pedig nem is bukott egyből pozíciókat a start után, sőt végül a harmadik helyen futott be, idei első dobogós helyezését szerezve a yamahás. Az összetettben is nagyot előrelépő motoros nem véletlenül volt elégedett a leintést követően: „Úgy gondolom, az eredmény a rajtnak köszönhető. Több hibát is elkövettünk az előző versenyeken, ahol még jobban fel is voltam készülve, mint itt. Mindenesetre itt nagyon fontos volt, hogy már az első körökben ott legyünk: ez volt az első célunk” – idézi Vinalest a BikeSportNews.com.

„De még így is rengeget dolgon kell javítanunk és rengeteget kell dolgoznunk. Tudtuk, hogy nagyon nagy a tapadás, de emlékeztetett minket, hogy még fejlesztenünk kell a motoron. Az, hogy itt Jerezben dobogóra állhatok, győzelemmel ér fel számomra, hiszen ez egy olyan pálya, ahol szenvedni szoktam, az egyik legrosszabb a naptárban. Rendkívül fontos volt a Ducatik előtt maradni, mivel nagyon keményen nyomták a verseny végén, de csak próbáltam kitartani a motoron és a legvégéig a legjobbamat nyújtani.”

Arra a kérdésre, hogy mitől lett jobb most a startja, így felelt Vinales: „Sokat dolgoztunk a rajton a hétvége során, igyekeztünk megtalálni a módját, hogy konzisztensebbek legyünk, és végül sikerült is. Austinban elég jól indultam el, csak bemozdultam az utolsó pillanatban, amiért kár volt, mert remekül éreztem magam a versenyen. De ma különösen fontos volt a jó start, és hogy ott legyünk az első körökben” – fogalmazott a spanyol, aki ugyan természetesen hétfőre is a pályán marad, hiszen tesztelni fog a MotoGP mezőnye Jerezben, de kétségei vannak afelől, hogy érdemi munkát tudnak-e végezni, ugyanis a hétvégén felhordott gumi miatt túl jó lesz az aszfalt tapadása, márpedig a Yamahának a gyenge tapadási körülmények közötti problémáit kellene orvosolnia.

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások