E-sport MotoGP

Vinales: „Két bukás után nem számítottam a győzelemre”

A spanyol nem gondolta volna, hogy ennyi hiba is belefér majd a végén, de mivel a riválisok is bukdácsoltak, megnyerte a virtuális spanyol versenyt.
Bár a harmadik virtuális MotoGP-versenyen sokáig nem úgy tűnt, hogy Francesco Bagnaia képes remek rajtja után a viadalt elveszíteni, végül bukott, és ezzel a korábban már kétszer eleső Maverick Vinales megörökölte tőle a vezetést. A spanyol innentől kezdve nem hibázott és behúzta a jerezi versenyt Alex Marquez és a korábban említett olasz előtt, ám erre abszolút nem számított korábban. Szavait a Crash.net szakoldal idézi:

„Nagyon izgalmas verseny volt, mert sokat csatáztunk. Kétszer buktam, úgyhogy nem számítottam győzelemre, de jó ritmusban mentem, és igyekeztem zsinórban minél gyorsabb köröket teljesíteni. Számomra nagyon jó volt ez az egész, mert a célvonal átszeléséig tudtam koncentrálni. Ha nem nyertem volna, akkor is örülök, mert ezekkel az eseményekkel pénzt gyűjtünk Afrikában a koronavírus legyőzésére.”

„Köszönöm a Yamahának ezt a remek motort, minden fantasztikusan működött
(nevet). Komolyra fordítva a szót, köszönöm minden rajongónak, aki nézi a virtuális csatáinkat is. Ez tényleg segít és motivál minket, így még ezekben a nehéz időkben is képesek vagyunk mindent beleadni, és boldogan versenyezni.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások