MotoGP

Vinales R1-essel, Zarco Panigale-val vesz részt a Superbike tesztjén

Maverick Vinales és Johann Zarco is széria motorkon ülve vesz majd részt a Superbike idei első hivatalos tesztjén, miközben egyedül Stefan Bradl lesz ott a mezőnyben prototípus MotoGP géppel.
Tulajdonképpen január 20-21. között, a jerezi teszttel veszi kezdetét a Superbike 2021-es éve, hiszen a Kawasaki versenyzőpárosa, (Rea és Lowes) a Ducati duója, (Redding és Rinaldi) valamint a Honda versenyzői (Bautista és Haslam) is részt vesznek a gyakorláson, csak úgy, mint Rabat és Davies. Velük együtt azonban MotoGP versenyzők is pályára gurulnak majd, azonban nem megszokott versenygépeikkel (azokkal csak hivatalos MotoGP teszteken tehetik ezt meg) hanem széria motorokkal. Azt merészség lenne mondani, hogy ugyanolyan Superbike gépekkel, mint a többiek, így maradjunk annyiban, hogy azok pontos spercifikációjáról talán később kapunk információt.
Maverick Vinales mindenestre egy Yamaha R1-essel, míg Johann Zarco egy Ducati Panigale-vel gurul majd pályára. Ugyancsak részt vesz majd a teszten a Honda (Stefan Bradl) és a Ducati (Michele Pirro) tesztpilótája, azonban csak előbbi fog MotoGP géppel, azon belül is az RC213V-vel körözni. Ehhez képest Pirro is “csak” egy széria gép nyergébe pattan majd fel, egyszóval a HRC MotoGP részlege próbálja Bradl révén minél hamarabb megragadni az alkalmat arra, hogy felkészítsék motorjukat a 2021-es szezonra. Azt mindenesetre motorspecifikáció függvényében is érdekes lesz látni, hogy Vinales és Zarco mire képesek széria gépekkel a Superbike menőkkel tüzdelt teszten.   

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások