MotoGP

Vinales rendkívül optimistán érkezik Aragónba, Rossi óvatosabb

A misanói dobogó után úgy érzi, hazai versenyén is jól teljesíthet majd. Yamahás csapattársa viszont már visszafogottabb a múltbéli küszködés okán.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Alig egy héttel azt követően, hogy Valentino Rossi hazai versenyén állt rajthoz a Monster Yamaha alakulata, most Maverick Vinales hazai viadala következik. A spanyol ráadásul lendületben van, hiszen Assen óta hat futam alatt négy dobogós helyezést szerzett: legutóbb Misanóban is a harmadik helyen ért célba. Nem véletlen, hogy Vinales bizakodó az Aragóniai Nagydíjat megelőzően is – minderről így beszélt a hangvillások közleményében:
 
„A misanói dobogó után rendkívül optimistán érkezem meg Aragónba. Mint minden spanyol forduló, ez a nagydíj is különleges számomra, mert a rajongók és a légkör fantasztikusak, és nagyon szeretem a pályát is. Jó munkát végeztünk az előző állomásokon, szóval arra számítok, hogy itt is gyorsak leszünk. Igyekszünk a célunkra koncentrálni, szeretnénk továbbra is minden versenyhétvégén fejlődni. Láthattuk, hogy egyre több potenciál rejlik bennünk a szezon második felének kezdete óta, szóval szerintem most is jó munkát végezhetünk.”
 
Rossi zsinórban három negyedik helyezés után érkezik meg a Motorland Aragón versenypályára, a „Doktor” viszont óvatosabban fogalmaz az esélyekkel kapcsolatban a múltbéli eredmények okán: „Láthattuk a San Marinó-i Nagydíjon, hogy min kell dolgoznunk, szóval erre fogunk koncentrálni a mostani hétvégén, noha Aragón történelmileg is egy nehéz pálya számunkra. Mindig küszködtünk itt, most viszont néhány jó verseny után érkezünk meg ide. Nyilvánvalóan keményen kell dolgoznunk majd a nagydíjhétvége során, de reméljük, versenyképesebbek leszünk, mint voltunk a múltban.”
 
A Yamahával kapcsolatos hír egyébként, hogy a Motorsport.com értesülései szerint újabb jelentős poszton történt személycsere a vezetőségben. Azok után, hogy még az idény előtt Takahiro Sumi vette át a tavalyi Osztrák Nagydíjon a versenyzőktől a szenvedés miatt nyilvánosan bocsánatot kérő Kouji Tsuya helyét projektvezetőként, most állítólag Kouichi Tsuji, a japán gyártó motorversenyzési részlegének elnöke távozott a posztjáról. Bár ezt a Yamaha még nem erősítette meg, a Motorsport.com úgy tudja, az eddigi vezérigazgató, Hiroshi Ito veszi át a helyét.

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások