MotoGP

Vinales volt a leggyorsabb a misanói teszten, Morbidelli gyomorproblémák miatt hiányzott

A pole-pozíciót szerző spanyol ezúttal is élen tudta zárni a gyakorlást.
A vasárnapi San Marinó-i Nagydíj után kedden ugyanezen a helyszínen tesztelt a MotoGP mezőnye. A nagy hiányzó ezúttal Franco Morbidelli volt, aki gyomorproblémák miatt nem vett részt a gyakorláson, míg Iker Lecuona neve azért nem volt olvasható a tabellán, mert a KTM nem tartotta elég tapasztaltnak ahhoz, hogy segítse a fejlesztőmunkát.

A nap első szakaszában az új vázat kipróbáló Pol Espargaro volt a leggyorsabb, aztán viszont délután Maverick Vinales egy 1:31,5-ös körrel lenyomta honfitársa köridejét, nem sokkal a 6-os kanyarban történő bukása után. A gyári yamahások hozták egyébként a legnagyobb fejlesztési csomagot az új kipufogóikkal, amellyel elméletben a vezethetőségen és a motorerőn is tudtak javítani. Emellett ők is új vázat, és lengővillát vettetek be, ám a híresztelések szerint sok fejlődést nem hozott az új csomag.

Az edzés egyetlen komolyabb megszakítása Tito Rabat motorhibája miatt volt, ugyanis sajnos olaj került a pályára. A suzukisok is új lengővillát hoztak kipróbálásra, azonban ők sem éreztek előrelépést az új alkatrészek miatt.

Vinales mögött a reggeli etapban bukó Takaaki Nakagami zárta a napot, míg Johann Zarco a harmadik lett. Mögöttük a sorrend délután Alex Rins, Joan Mir, Pol Espargaro, Fabio Quartararo, Brad Binder, Alex Marquez, Jack Miller, Miguel Oliveira, Bradley Smith, Aleix Espargaro, Danilo Petrucci, Valentino Rossi, Tito Rabat volt.  Francesco Bagnaia a lábadozása „csak” 26 kört teljesített ezen a napon, és vele együtt Andrea Dovizioso sem hajtott ki a pályára délután. A ducatisok ettől függetlenül kiemelték, hogy a fejlesztési csomagjukkal előreléptek, ahogyan az új hátsó holeshot-rendszert próbálgató apriliások is. Ellenben Jack Millernek nem volt szerencséje, hiszen több technikai hiba is előjött nála a nap folyamán.

Fontos információ, hogy a mezőny nagy része próbálgatta a már Stefan Bradl által tesztelt sisakon belüli rádiós rendszert, amelyről egészen pozitív vélemények születtek.

A délelőtti etap végeredménye: A délutáni etap végeredménye:
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások