MotoGP

Wayne Gardner fia szabadkártyásként indulna néhány Moto3-as vb-futamon

Wayne Gardner nevét mindenki ismeri a MotoGP szurkolói közül. Az 1987-es év 500 köbcentiméteres világbajnoka a sportág valaha volt legnagyobbjai közé tartozott, akit ausztrálként sokan Casey Stoner elődjének is tartottak. Fiát is hamar megfertőzte a versenyzés szeretetével, és jó esély van rá, hogy a 16 éves Remy idén már a Moto3-as vb-n is bemutatkozhat.
Remy Gardner 10 éves korában, 1998-ban kezdett el versenyszerűen motorozni odahaza, Ausztráliában. Jelenleg egy a Barcelona vonzáskörzetéhez tartozó kisvárosban, Sitges-ben él, és az elmúlt két évben a spanyol gyorsasági-motoros bajnokság (CEV) Moto3-as géposztályában gyűjtötte a tapasztalatokat, vagyis, mondhatni, a lehető legjobb helyen. Emellett tavaly az albecetei Eb-n is elindult, ahol Karel Hanika és Bryan Schouten mögött a dobogó 3. fokán végzett. Egyszóval, nemcsak a motorok iránti rajongást örökölte édesapjától, de úgy fest, a gyorsaságát és a tehetségét is! Februárban lesz 16 éves, és apja, Wayne szerint megérett a vb-n való debütálásra.

„Meglehetősen magabiztos vagyok afelől, hogy idén erős éve lesz a fiamnak” – idézi a MotoGP hivatalos oldala a korábbi nagy bajnok szavait. „Ő gyors, keményen dolgoztunk vele az eddigiekben, és most válogathatunk néhány jó csapat között. Remélem, újra sikerült elindítani őt a spanyol bajnokságban – ez a prioritás, és ez meg is fog valósulni –, de szeretném, ha körülbelül négy Moto3-as vb-futamon is rajthoz állna szabadkártyás indulóként. Az, hogy Remy mit fog csinálni, és melyik csapatot fogja választani, nagyban függ attól is, hogy a kiválasztott csapat mennyire tudja segíteni ezekben a szabadkártyás indulásokban” – tette nyilvánvalóvá Gardner, aki legnagyobb sikereit a később Valentino Rossi mellett is bizonyító Jeremy Burgess versenymérnöki közreműködésével aratta a MotoGP-ben. 


Hozzászólások