Formula-E

Wehrlein és d’Ambrosio a Mahindránál

A hivatalos valenciai teszt első napjának reggelén az indiai istálló is bejelentette 2018/2019-es felállását, így már csak egyetlen hely maradt kiadó a Formula-E rajtrácsán.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Az utolsó napig várt a bejelentéssel a Mahindra Racing, amely kedd reggelig egyetlen részletet sem árult el jövő évi párosáról – illetve annyi már tegnap kiderült a kollektív valenciai teszt nevezési listájából, hogy pilótáik a #64-es és a #94-es rajtszámot viselik. Ez pedig már engedett következtetni arra, amely most be is igazolódott, miszerint Pascal Wehrlein és Jerome d’Ambrosio fogja képviselni az indiai gyártót a Formula-E 2018/2019-es idényében.

Wehrlein a Manornál és a Saubernél versenyzett a Formula-1-ben, az idei szezonra azonban nem maradt helye, így visszatért a DTM-be, ahol még 2015-ben tudott bajnok lenni. Néhány hete a Mercedes minden szerződést felbontott vele, így elvileg a német is esélyes lehetett volna a Toro Rosso második ülésére, ám végül a Formula-E-ben kötött ki. D’Ambrosio ugyancsak eltöltött egy évet a száguldó cirkuszban, de már a 2014-es indulás óta az elektromos széria mezőnyének a tagja: az első négy évadot a Dragon színeiben teljesítette, amellyel két győzelmet is szerzett a belga.

Felmerül a kérdés, mi lesz a Mahindra eddigi párosával: Felix Rosenqvistről nemrég már kiderült, hogy az IndyCarban folytatja jövőre, míg Nick Heidfeld a csapatnál marad tanácsadóként és tartalékversenyzőként. A mai bejelentéssel egyébként már csak egyetlen hely kiadó a rajtrácson, méghozzá a Dragon Racing második ülése José María López oldalán. A háromnapos valenciai teszten Maximilian Günther és Antonio Fuoco fog osztozni az autón, sajtóhírek előbbi érkezését valószínűsítik.

Fotó: Mahindra Racing


Hozzászólások