F1

Wolff: „Bottasnak Hamilton szintjét kell hoznia”

A Mercedes csapatfőnöke elmondta: ahhoz, hogy a finn 2020-ban is az alakulatnál maradhasson, világbajnok csapattársa szintjét kell hoznia, a balszerencsét pedig száműznie kell.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Talán senkinek sem okozunk meglepetést azzal, hogy Valtteri Bottasnak most már a „túlélésért” kell küzdenie 2019-ben a Mercedesnél. A finn tavaly egyszer sem tudott győzni, miközben csapattársa, Lewis Hamilton tizenegyszer látta meg elsőként a kockás zászlót és bezsebelte ötödik világbajnoki címét. Bottas mentségére legyen mondva, hogy párszor a balszerencse, egyszer pedig a német gyártó csapatutasítással akadályozta meg abban, hogy futamot tudjon nyerni.  A 29 éves versenyzőnek Toto Wolff mondhatni lehetetlen feladatot adott azzal, hogy csapattársa versenyzési szintjét kell hoznia, de bízik benne, hogy meg tudja csinálni, megvan benne a képesség.

„Valtteri tudja, mit kell tennie jövőre. Nem szabad balszerencsés helyzetbe keverednie és Lewis szintjén kell teljesítenie. Ez az, amit kérünk tőle, hogy 2020-ban is a csapatnál maradhasson. Egy olyan kezdést kell produkálni majd, hogy azonnal egy szinten legyen Lewisszal és más versenyzőkkel. A legjobb Lewis Hamiltont láthattuk az elmúlt hat évben, nem hiába lett ötszörös világbajnok és egy világbajnok legyőzése nem egyszerű feladat, ezt Valtteri is tudja, de úgy gondolom, minden megvan benne ahhoz, meg tudja csinálni. Bizonyította már, hogy képes nyerni, de balszerencsés is volt vagy éppen olyan pozícióban volt, ahonnan nem tudott győzni. Ha a bajnoki hajrában pozitív lendületben lenne, a bajnokságot is meg tudná nyerni.”

Írta: Bankó Milán; Fotó: Daimler Media Site


Hozzászólások