MotoGP

Yamaha: „Ha a szenvedélyen múlik, akkor Rossi maradni fog”

A hangvillások csapatmenedzsere emellett a Petronas Yamaháról, és a koronavírus-fertőzés okozta várakozásról is beszélt.
Továbbra sem tudni, hogy Valentino Rossi visszavonul 2020 végén, vagy a Petronas Yamaha színeiben, egy teljesen gyári csomaggal folytatja pályafutását. Massimo Meregalli, a Monster Yamaha csapatmenedzsere arról nyilatkozott a SkySport.it szakoldanak, hogy szerinte bőven van esély a maradásra, pláne ha a végső döntésnél befolyásoló tényező a motorozás szenvedélye is a „Doktornál”: „Remélem, hogy minél hamarabb el tudjuk kezdeni a szezont, hiszen meg kell hoznia ezt a döntést. Hogyha azon múlik, hogy megvan-e még benne a szenvedély a versenyzés iránt, akkor szerintem biztosan maradni fog a következő évre is. Mindenesetre neki kell meghoznia ezt a nagyon nehéz döntést.”

Meregalli emellett Quartararo gyári csapathoz történő leigazolásáról is beszélt, valamint megemlítette azt a Razlan Razali által megfogalmazott gondolatot, miszerint a franciát jelenlegi csapata megtartaná még egy évre, amennyiben törlik az egész szezont: „Sajnos nem várhattuk meg Rossi döntését, de mindenképpen szerettünk volna megoldást kínálni neki, így továbbra is él az ajánlat, miszerint teljesen gyári csomagot kap, hogyha a Petronas Yamahánál folytatja. Olvastam, hogy a csapat még egy évre megtartaná Quartararót, és nem is gondolom azt, hogy ez egy teljesen jelentéktelen gondolat, viszont a 2021-es szerződések akkor is életbe lépnek, hogyha nem lesz futam idén.”

„Igazán sajnálom ezt a helyzetet, mert a tesztek során versenyképesek voltunk, és kiváló eredményeket értünk el. Rossi ugyan jobban elhasználta a hátsó abroncsokat Katarban, mint a többiek, mégis gyors volt. Én tényleg azt gondolom, hogy nekünk nagy hátrány, hogy nem kezdhettük el még ezt az idényt. Jelen állás szerint azt mondanám, hogy talán júliusban, vagy augusztusban elindul a szezon, de a teljes törlés sem kizárt. Szívem szerint én már holnap kezdenék, de a járvány miatt sajnos továbbra sem lenne biztonságos versenyt rendezni. Mindent jól át kell gondolni, hiszen az egészség és a biztonság az első”
– mondta a koronavírus-járványról, illetve a szezon előtti kilátásokról.

Amikor a motorok befagyasztásáról kérdezték, így felelt: „Szerintem ez jó döntés, hogyha tényleg sikerül megvalósítani. Jelen helyzetben ez egy kiváló megoldás.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások