WTCR

Zandvoort és Suzuka helyett Aragón és Korea – itt a WTCR 2020-as naptára

A spanyolországi helyszín érkezéséről már egy ideje tudunk, a most közzétett túraautós naptárból viszont az is kiderült, hogy a japán fordulót a dél-koreai Inje Speedium versenypálya váltja jövőre.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Megszokhattuk már az előző években is, hogy a WTCR következő évi versenynaptárát a Motorsport Világtanács december eleji ülését követően hozzák nyilvánosságra. Nem volt ez másként most sem: szerda éjjel számos más döntés mellett közzétették a Túraautó-világkupa 2020-as menetrendjét is, amelyben két fontos változás van az idei évhez képest.
 
Egyfelől érkezik a már korábban bejelentett Motorland Aragón versenypálya, amely gyakorlatilag Zandvoort helyét veszi át a naptárban – igaz, nem pontosan a holland forduló időpontjába került. Ennél egy fokkal meglepőbb viszont, hogy Suzuka is kikerült a körforgásból, s helyette a dél-koreai Inje Speedium pályára látogat majd a mezőny októberben. A koreai helyszín 2013-ban nyitotta meg a kapuit, valamivel kevesebb, mint négy kilométer a vonalvezetése, amelyen húsz kanyar található. Az új pálya érkezésével tulajdonképpen a Hyundai kapott egy hazai versenyt – cserébe viszont a Honda elveszítette a sajátját.
 
Ami a naptár többi részét illeti: már-már hagyományosan Marrakeshben indul az évad április elején, amelyet a Hungaroring követ a hónap végén. A jövő évi hazai esemény érdekessége lesz, hogy egy hétvégén belül rendezik majd a Kamion-Eb mogyoródi futamával – ugyanez a párosítás pedig majd a Slovakia Ringen is megvalósul júniusban. A két esemény között látogat a Nordschleifére a túraautós világelit, majd következik Vila Real és Aragón, ősszel pedig az ázsiai túra. A szezon ismét decemberben ér véget Sepangban.
 
A WTCR 2020-as versenynaptára:
Április 3-5.: Marrakesh, Marokkó
Április 24-26.: Hungaroring, Magyarország
Május 20-23.: Nordschleife, Németország
Június 5-7.: Slovakia Ring, Szlovákia
Június 19-21.: Vila Real, Portugália
Július 3-5.: Motorland Aragón, Spanyolország
Szeptember 4-6.: Ningbo, Kína
Október 16-18.: Inje Speedium, Dél-Korea
November 19-22.: Makaó
December 10-13.: Sepang, Malajzia
 
Fotó: WTCR Media


Hozzászólások