MotoGP

Zarco: „A Ducati meggyőzött engem”

Azok után, hogy néhány napja hivatalosan is bejelentették, hogy jövőre az Avintia Racingnél fog versenyezni, a francia motoros részletesen elmondta, hogyan kötött ki a ducatis istállónál.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A hét elején végre hivatalosan is megerősítették, hogy Johann Zarco 2020-ban az Avintia Racingnél GP19-es Ducati Desmosedicijén folytatja, amelyen eredetileg Karel Abrahamot láthattuk volna. A francia korábban úgy fogalmazott, inkább visszamenne a Moto2-be, semmint hogy a MotoGP sereghajtó alakulatánál húzza a gázt, ám az, hogy az Avintia jövőre már szatellit státuszú csapatként nagyobb támogatást kap a bolognaiaktól, meggyőzte a versenyzőt. Erről még a bejelentés előtt is beszélt a Moto Journal hasábjain, most pedig a MotoGP.com weboldalnak nyilatkozva mondta el részletesen, hogyan is zajlottak az események:

„Először is el szeretném mondani, hogy a bejelentésnek előbb meg kellett volna történnie, mint hogy a magazin megjelent. Mindenesetre így is elégedett vagyok a hír fogadtatásával. Amikor augusztusban úgy döntöttem, elhagyom a KTM-es projektet, nem volt B tervem. Aztán elengedtek, és Kalliót rakták a helyemre… Végül ez egy rossz dolognak bizonyult, pozitív végkimenetellel, hiszen nem sokkal utána jött a lehetőség a Hondánál. Láttam, hogy Jorge már nincs összhangban a motorral, így bár nem tudtam, mit tartogat a jövője, kijátszottam ezt a lapot. Természetesen amikor összehívta azt a sajtótájékoztatót Valenciában, hogy bejelentse a visszavonulását, úgy gondoltam, minden jól néz ki számomra.”

„A hétvége során azonban megváltozott a dolgok menete és sok minden a feje tetejére állt. Emiatt furcsa is volt a vasárnap, mert már tudtam, hogy nem sok esélyem van. Végül a Ducati felhívott hétfőn, hogy „beszélnünk kell”. Több találkozót is megejtettünk, amelyeken elmagyarázták, mit tudnak megadni nekem, és sikerült meggyőzniük. Ez igazi önbizalomlöketet adott nekem! Azt mondták, teljesen megváltozik az Avintia státusza, ami pedig engem illet, újra esélyem lesz az első hétben vagy tízben harcolni, hogy aztán a Ducatinál maradva kiérdemeljek egy még jobb motort a közeljövőben, a dobogók pedig a jéghegy csúcsa lennének.”


Zarco hozzátette: az önbizalmának jót tett a három hondás verseny az LCR-nél, amelynek köszönhetően eloszlottak benne „a kétségek, amelyek a gyenge eredmények miatt ébredtek bennem”. A kétszeres Moto2-es világbajnok egyébként jelenleg bokasérüléséből lábadozik, de elmondása szerint jól halad a gyógyulása.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások