MotoGP

Zarco: Leigazoltam az Avintiához, mert Gigi azt mondta, bízhatok benne

Bár hivatalos megerősítés továbbra sem érkezett egyik fél részéről sem, a francia motoros egy szaklapnak nyilatkozva elárulta: valóban az Avintia Racingnél fog szerepelni jövőre, de igazából a Ducati versenyzőjeként tekint magára.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Johann Zarco avintiás szerződése először akkor merült fel lehetőségként, amikor a valenciai idényzárón kiderült, hogy a Repsol Honda vélhetően Alex Marquezt igazolja le a visszavonuló Jorge Lorenzo helyére. A szezon közben a KTM-től távozó, majd az utolsó futamokat az LCR-nél beugróként teljesítő francia eleinte azt mondta, inkább menne vissza a Moto2-be, mintsem igazolna az Avintia Racinghez, mivel nem tartja őket élcsapatnak.

Aztán a Valenciai Nagydíjat követő hétfőn mégis leült tárgyalni a Ducati és az Avintia vezetőségével, majd érkezett a hír, miszerint a bolognai gyártó jövőre nagyobb támogatást biztosít a szatellit státuszú alakulattá előlépő istálló számára, amelyről aztán később kiderült, hogy felbontotta a szerződését Karel Abrahammal. Úgy hírlett, ezzel akarták meggyőzni Zarcót, s úgy tűnik, ez sikerült is: bár már hetek óta több szaklap tényként kezeli a kétszeres Moto2-es világbajnok szerződtetését, most maga a motoros is úgy nyilatkozott, hogy aláírta a szerződését – méghozzá azért, mert a Ducati Corse általános igazgatója, Gigi Dall’Igna meggyőzte őt:

„Tény, hogy Luigi Dall’Igna azt mondta, megbízhatok benne, hogy leigazolhatok az Avintiához a következő évre” – nyilatkozta Zarco a Moto Journal hasábjain. „Mivel még mindig voltak kétségeim az Avintia képességeiben, meglátogattam a korábbi főmérnökömet, Massimo Branchinit. Massimo pedig azt mondta, bízzak Gigiben. Luigi Dall’Igna fog gondolkodni arról, hogy találjon nekem egy jó főszerelőt.”

Fontos hangsúlyozni, hogy ez még mindig nem tekinthető teljesen hivatalos bejelentésnek, hiszen sem az Avintia, sem a Ducati nem kommunikálta Zarco szerződtetését – bár vélhetően ezek után órákon vagy napokon belül sor kerül erre is. Mindenesetre a francia kiemelte: nem is a csapattal, hanem közvetlenül a bolognai gyártóval kötött szerződést. „Én nem úgy tekintek erre, hogy az Avintiával írtam alá, hanem a Ducatival. A célom 2020-ra, hogy ne végezzek a tizedik helynél hátrébb, hanem inkább az első hétben legyek, s aztán csatlakozzak a gyári csapathoz” – fogalmazott Zarco.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások