MotoGP

Zarco úgy érzi, számára előny lehet a hosszú szünet

Tavaly hosszú időt töltött versenyzés nélkül a francia, majd a szezon végén a Hondát megtanulva kellett visszarázódnia, és úgy érzi, ezáltal tapasztaltabb ilyen szituációban, mint versenytársai.
Johann Zarco a tavalyi idényt még KTM-el kezdte meg, majd szerződést bontottak a felek a szezon közepén, a francia pedig ülés nélkül maradt. Az utolsó három versenyt aztán Nakagami helyetteseként, a Hondára átülve futotta le, és úgy gondolja, nem szerepelt rosszul. Idén már az Avintia Racing csapatát erősíti, így Ducatival versenyez a szezonban, de szerinte a tavalyi hirtelen jött váltás nagy segítségére lehet, ha hosszúra nyúlik a koronavírus miatt kihagyott időszak. A francia versenyző szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

„Nehéz helyzet, de azt mondom magamnak, hogy ebből előnyt tudok kovácsolni” – kezdte Zarco. „Nem versenyezni, majd egy motort megismerni és megszokni, ezt már tavaly megtapasztaltam a Hondával Ausztráliában. Nyilván nem voltam a legjobb és nem is voltam dobogós, de nem is a nevetséges kategóriába tartoztam. Elfogadható volt a teljesítményem, és két hét alatt sokat léptem előre. Aztán újra: A Ducatival való aláíráshoz szükséges hosszú idő miatt nem teszteltem novemberben. Ezzel majdnem három hónapos szünetet kaptam, így Malajziában újra erősnek kellett lennem, aztán ismét nem túl jó első nap volt, de a harmadik napon már jó köridőt értem el, aztán még jobb volt Katarban. Emiatt magabiztos vagyok. Azt mondom, ha hosszú lesz a szünet, akkor talán kevésbé leszek elveszett, mint a többiek. Csak remélni tudom, hogy ez előny lesz nekem, hogy gyorsabban tudok alkalmazkodni, mint a többiek, aztán ha újra versenyzünk, sokat tudok javulni. Tehát valami jóra számítok, ebben az értelemben.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások