2024. április 27. 03:15
KezdőlapHírekRossit akarta megidézni az F1-es pilóta, de hatalmas pechje miatt nem sikerült...

Rossit akarta megidézni az F1-es pilóta, de hatalmas pechje miatt nem sikerült neki – képek

Több F1-es pilóta is Valentino Rossi egyik legkülönlegesebb sisakjának megidézésével készült az olaszországi futamra, ám egyvalakiről ez csak most derült ki. Ez a versenyző ugyanis vakbélműtétje miatt nem vehetett részt azon a futamon, így csak pénteken fedte fel a „titkot”.

Valentino Rossi legendája természetesen a MotoGP-n is túlnőtt, így más sportágakban is hatalmas elismertségnek és népszerűségnek örvend. Különösen így van ez a négykerekűek királykategóriájában, vagyis a Forma-1-ben. A szeptemberi Olasz Nagydíjon többen is meg akarták idézni a tavaly visszavonult versenyzőt, ám ez nem mindenkinél ment a tervek szerint.

Alexander Albon, illetve csapata, a Williams csupán most, három és fél hónappal később fedte fel, hogy a thai pilóta a hétszeres MotoGP-világbajnok egyik legkülönlegesebb sisakját akarta megidézni. A 26 éves versenyző egy olyan fejvédőt szeretett volna használni, amelynek tetején saját arcképe szerepel úgy, mintha kiabálna.

Hogy mi köze ennek Rossihoz? Nos, a tavaly visszavonult motoros a 2008-as Olasz Nagydíjon versenyzett ilyen jellegű sisakban, az ő arca is a tetején volt látható. Az olasz pilóta minden évben különleges festéssel készült hazai futamára, hogy ezzel is megörvendeztesse a szurkolókat, ez a koncepció azonban nem az ő, hanem a sisaktervező, Aldo Drudi ötlete volt.

A különbség annyi Albon most bemutatott fejvédőjéhez képest, hogy Rossi arca inkább meglepettséget tükröz. Mindez nem is véletlen, hiszen az akkor az újabb világbajnoki címe felé hajtó versenyző azt akarta éreztetni a szurkolókkal, hogy mennyire fantasztikus vezetni a kanyargós mugellói aszfaltcsíkon, olykor 320 km/h-val.

Albon azonban soha nem használhatta éles körülmények között a most bemutatott sisakot. A monzai hétvége pénteki napján még nem ezt viselte, szombaton és vasárnap pedig már nem ülhetett autóba, miután pont akkor kapott vakbélgyulladást, és meg kellett műteni. A beavatkozás után ráadásul komplikációk léptek fel, ezért egy ideig lélegeztetőgépen kellett őt tartani.

Visszatekintés a kedvenc sisakomra, amely valójában nem került bevetésre, de technikailag még mindig egy sisak – fogalmazott a közösségi médiában. – Tisztelgés a gyerekkori hősöm, Valentino Daniel Ricciardo Rossi előtt.” Nem véletlen, hogy az ausztrál pilótát is belekeverte a bejegyzésbe: ahogyan az az egyik képen is látszik, ez az ötlet neki is eszébe jutott, csak éppen ő meg is tudta valósítani, hiszen el tudott indulni a futamon.