2023. március 22. 01:01
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapHírekRossit akarta megidézni az F1-es pilóta, de hatalmas pechje miatt nem sikerült...

Rossit akarta megidézni az F1-es pilóta, de hatalmas pechje miatt nem sikerült neki – képek

Több F1-es pilóta is Valentino Rossi egyik legkülönlegesebb sisakjának megidézésével készült az olaszországi futamra, ám egyvalakiről ez csak most derült ki. Ez a versenyző ugyanis vakbélműtétje miatt nem vehetett részt azon a futamon, így csak pénteken fedte fel a „titkot”.

Valentino Rossi legendája természetesen a MotoGP-n is túlnőtt, így más sportágakban is hatalmas elismertségnek és népszerűségnek örvend. Különösen így van ez a négykerekűek királykategóriájában, vagyis a Forma-1-ben. A szeptemberi Olasz Nagydíjon többen is meg akarták idézni a tavaly visszavonult versenyzőt, ám ez nem mindenkinél ment a tervek szerint.

Alexander Albon, illetve csapata, a Williams csupán most, három és fél hónappal később fedte fel, hogy a thai pilóta a hétszeres MotoGP-világbajnok egyik legkülönlegesebb sisakját akarta megidézni. A 26 éves versenyző egy olyan fejvédőt szeretett volna használni, amelynek tetején saját arcképe szerepel úgy, mintha kiabálna.

Hogy mi köze ennek Rossihoz? Nos, a tavaly visszavonult motoros a 2008-as Olasz Nagydíjon versenyzett ilyen jellegű sisakban, az ő arca is a tetején volt látható. Az olasz pilóta minden évben különleges festéssel készült hazai futamára, hogy ezzel is megörvendeztesse a szurkolókat, ez a koncepció azonban nem az ő, hanem a sisaktervező, Aldo Drudi ötlete volt.

A különbség annyi Albon most bemutatott fejvédőjéhez képest, hogy Rossi arca inkább meglepettséget tükröz. Mindez nem is véletlen, hiszen az akkor az újabb világbajnoki címe felé hajtó versenyző azt akarta éreztetni a szurkolókkal, hogy mennyire fantasztikus vezetni a kanyargós mugellói aszfaltcsíkon, olykor 320 km/h-val.

Albon azonban soha nem használhatta éles körülmények között a most bemutatott sisakot. A monzai hétvége pénteki napján még nem ezt viselte, szombaton és vasárnap pedig már nem ülhetett autóba, miután pont akkor kapott vakbélgyulladást, és meg kellett műteni. A beavatkozás után ráadásul komplikációk léptek fel, ezért egy ideig lélegeztetőgépen kellett őt tartani.

Visszatekintés a kedvenc sisakomra, amely valójában nem került bevetésre, de technikailag még mindig egy sisak – fogalmazott a közösségi médiában. – Tisztelgés a gyerekkori hősöm, Valentino Daniel Ricciardo Rossi előtt.” Nem véletlen, hogy az ausztrál pilótát is belekeverte a bejegyzésbe: ahogyan az az egyik képen is látszik, ez az ötlet neki is eszébe jutott, csak éppen ő meg is tudta valósítani, hiszen el tudott indulni a futamon.