2024. április 20. 12:57
KezdőlapMagyarokEgy rossz és egy jó hírt jelentett be a legmagasabban jegyzett magyar...

Egy rossz és egy jó hírt jelentett be a legmagasabban jegyzett magyar motorversenyző

Sebestyén Péter bejelentette, szinte biztosan nem lesz ott a Supersport-világbajnokság szezonrajtján. A korán kelők azonban így is találkozhatnak vele az idénynyitó hétvégén.

A tél folyamán nagy volt a csend a jelenlegi első számú magyar gyorsaságimotor-versenyző, Sebestyén Péter körül. A 28 éves pilóta a Supersport-világbajnokság mezőnyében töltötte az elmúlt hat idényt, még ha nem is mindig versenyzett teljes szezonon át. Ami viszont a mostani idényt illeti, nem érkezett bejelentés azt illetően, hogy hol folytatja a pályafutását, ha egyáltalán marad a sorozatban.

Sokáig azonban már nem lehetett volna tovább hallgatni, ugyanis ezen a hétvégén elindul a Superbike-, valamint a Supersport-világbajnokság az ausztráliai Phillip Islanden. A magyar pilóta végül kedden este törte meg a csendet, és fontos bejelentést tett közzé saját Facebook-oldalán. Ebből kiderült, hogy szinte biztosan nem lesz ott a szezonnyitóm, de azért egy jó hírt is közölt rajongóival.

Sebestyén Péter
Sebestyén Péter (Fotó: PS56 Team)

Van egy jó és egy rossz hírem! – fogalmazott. – Kezdem a rosszal… Így pár nappal a WorldSBK 2023-as szezonjának nyitóhétvégéje előtt szinte biztosra kijelenthetem, hogy nem leszek ott a rajtrácson Ausztráliában. A jó hír, hogy azért érdemes lesz felkelni korán, vagy inkább le sem feküdni, mert viszont az Aréna 4-en megtaláltok mint szakkommentátor!”

Ami a magyar közvetítéseket illeti, a csatorna a pénteki szabadedzéseket nem sugározza, de a szombati és a vasárnapi eseményeket igen. Előbbi napon a Superbike harmadik szabadedzése, valamint mindkét sorozat időmérője és első futama lesz látható, míg a hét utolsó napján a Superbike Superpole versenyét, valamint a két második futamot adják le élőben, majd ismétlésben is.

Sebestyén 2017 óta versenyzett a Supersport-világbajnokság mezőnyében az SSP Hungary by Pedercini Racing, a CIA Landlord Insurance, a Team Tóth és az Evan Bros színeiben, aminek során Kawasakit, Hondát és Yamahát vezethetett. Legjobb összetettbeli eredménye a 2019-ben elért tizenegyedik pozíció, míg a futamokat tekintve a 2021-es argentínai hétvége második versenyén szerzett ötödik hely az egyéni rekordja.

Pontszerzéssel és keserédes érzésekkel zárult a szezon Sebestyén Peti számára

Ami a tavalyi szezont illeti, a HUMDA által támogatott versenyző 40 ponttal a tizenkilencedik pozícióban végzett a tabellán, miközben csapattársa, Lorenzo Baldassarri a második helyen zárt 388 egységgel. Az idény végén csalódottan értékelt, és szavai alapján arra lehet következtetni, hogy nem volt megelégedve csapatával. Azt egyelőre nem tudni, hogy a továbbiakban mi várható, mindenesetre Sebestyén az idézett bejegyzésében csupán a Phillip Island-i idénynyitóról jelentette ki, hogy szinte biztosan nem lesz ott.