2024. április 20. 12:16
KezdőlapMoto2Holland TT: A vérző orrú Canet nélkül Roberts az 1.

Holland TT: A vérző orrú Canet nélkül Roberts az 1.

A Holland TT második szabadedzésein messze a Moto2 szembesült a legjobb körülményekkel. Canet meg a vérző orrával.

Nincs egyszerű szezonja Arón Canetnek: a tabella negyedik helyezettje bár ötször állt már dobogón, futamot egyelőre nem tudott nyerni. Három kiesése mellett viszont legalább stabil a teljesítménye, így hátránya nem annyira nagy a vb-éllovas Celestino Vietti mögött. Ha ez nem lenne elég, Canet nemrég autóbaleset részese volt, igaz, azt sértetlenül megúszta.

Ennek ellenére Canet meg tudta nyerni az FP1-et a vizes körülmények között, de a 2. edzés már jóval küzdelmesebben alakult számára.

Valamilyen hatása elképzelhető, hogy mégis volt Canetre a fentebb említett balesetnek, hiszen a második edzésen folyamatosan vérző orrával küszködött. A jobb időjárási körülmények között viszont így nem tudott folyamatosan kint lenni a pályán, gyakorlatilag 1-2 körönként ki kellett jönnie, hogy orrát kezelhesse.

Az FP2 leggyorsabbja az amerikai Joe Roberts lett, akit Augusto Fernández és a sokáig az élen álló Albert Arenas következett. Problémák ide vagy oda, a vérző orrú Arón Canet így is odaért top 10-es helyre, csapatfőnöke elmondása szerint nagyon igyekeztek, hogy még jó időjárásban odaérjenek Q2-t jelentő összetett edzéspozícióba.

Miután Albert Arenas csak a 13. a vb-tabellán, erős pénteki tempója mindenképp meglepetésnek tekinthető. Az éllovasok közül a legerősebb a negyedikként záró Ai Ogura volt. A küzdelmes edzést letudó Arón Canet végül Aldeguer és Alonso López mögött hetedikként zárt az FP2 végén.

A vb-éllovas Celestino Vietti nyolcadikként zárta a pénteket, Jorge Navarro és az edzéseken fokozatosan egyre jobb teljesítményt nyújtó Filip Salač előtt.

A pénteki nap összesített eredménylistája