2024. április 20. 12:11
KezdőlapMoto2A Mooney VR46 csapat a Fantic-al folytatja a Moto2-ben!

A Mooney VR46 csapat a Fantic-al folytatja a Moto2-ben!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Fantic csapatot szeretne indítani a Moto2-ben. Assenben felröppent egy olyan pletyka, hogy a VR46 kiszáll és helyére érkezik az olasz márka. Nos, a találgatások végére pont került: A Mooney VR46 csapat bejelentette együttműködését a Fantic Racinggel!

A korábbi pletykák, miszerint a Fantic a Mooney VR46 alakulatának helyére szállna be a Moto2 küzdelmeibe, végül nem bizonyultak igaznak. Sőt, a Valentino Rossi csapata együttműködésbe kezd az olasz gyártóval.

Május közepe óta nem volt nagy titok, hogy a Fantic Motor a 2023-as Moto2-es világbajnokságban való indulást tervezi. A bizottság (amely az IRTA, a Dorna és a FIM tisztviselőiből áll) azonban nem adott engedélyt bővülésre; így a Fanticnak várnia kellett, hátha az idei szezon után valamelyik csapat visszalép a Moto2-es világbajnokságtól, vagy együttműködne velük.

A Mooney VR46 Racing Team és a Fantic a mai napon hivatalossá tette a partnerséget. Ahogy arról Valentino Rossi saját csapata is beszámolt, a partnerség kizárólag a Moto2-es kategóriára és a VR46 Akadémiára vonatkozik.

A együttműködés már az idei Brit Nagydíjon látható lesz. A Fantic márka már a silverstone-i fordulótól kezdve ott lesz Celestino Vietti és Niccoló Antonelli motorjain.

‘Nagyon örülök, hogy megkötöttük ezt az együttműködési megállapodást a Fantic-al. A Fantic a motorkerékpár-ágazat történelmi márkája és egy megbízható olasz vállalat, ami minden rajongónk számára egy extra büszkeség. Ez egy fontos pillanat, amely befolyásolja a teljes Moto2-es struktúránkat. A partnerség tapasztalatok egyvelege lesz, amely a motorsport minden területét érinti. Egyrészt a Fantic a tereprali versenyzői között, másrészt a VR46 Racing Team, amely az évek során referenciaponttá vált a Moto2 csapatai között. A VR46 Riders Academy számára is kulcsfontosságú partnerség egy új technikai partnerrel, aki támogat minket a kétkerekűek új, fiatal tehetségeinek felkutatásában és kinevelésében” – jelentette ki Alessio Salucci, a csapat igazgatója.

Mariano Roman, a Fantic vezérigazgatója is szólt néhány szót:

„Nagyon örülünk, hogy aláírhattuk ezt a megállapodást a VR46 Racing Team-mel. Olyan úton haladunk, amelynek célja egy egyre inkább „versenyorientált” Fantic építése, és ez egy igazán fontos lépés. Márkáinkat teljes mértékben közös értékek kötik össze, ugyanaz a szenvedélyünk és víziónk van a motorsport felé. Ezen felül mindkettőnknek nagyon fontos a kapcsolatunk a fiatalok világával. Ez egy különleges pillanat, a Valentino Rossi tulajdonában lévő csapattal való kapcsolat lesz a legfontosabb lépés ahhoz, hogy elérjük legfőbb céljainkat.”

Ami a megállapodás gyakorlati részét illeti, Vietti és Antonelli motorjai továbbra is Kalex vázakkal fognak rendelkezni, a Fantic márkanévvel az adott gépek díszítésében. Ez a modell hasonlít ahhoz, ami a Red Bull KTM Ajo és a Yamaha VR46 Master Camp Team esetében történik, ahol a vázak szintén Kalexek.