2024. március 28. 11:57
KezdőlapMoto2Gabriel Rodrigo erre a szezonra szögre akasztja a bukósisakot

Gabriel Rodrigo erre a szezonra szögre akasztja a bukósisakot

Taiga Hada lesz Bo Bendsneyder új csapattársa a Pertamina Mandalika SAG Teamben a szezon hátralévő nyolc nagydíjhétvégéjén. A japán versenyző a még mindig sérült Gabriel Rodrigót helyettesíti.

Gabriel Rodrigo ebben a szezonban debütált a Moto2-es géposztályban. Az újonc szezon azonban nem ment teljesen zökkenőmentesen egy csúnya vállsérülés miatt. Június elején az argentin úgy döntött, hogy a teljes és megfelelő felépüléshez csak egy műtét a megfelelő megoldás. Ez a döntés azonban azt jelentette, hogy Rodrigo a szezon hátralévő részében nem versenyezhetett.

A Pertamina Mandalika SAG Team eredetileg a barcelonai nagydíjon a spanyol Alex Toledót szerződtette a helyére. A spanyol a Német és a Holland Nagydíjon is Bo Bendsneyder csapattársaként szerepelt, míg a lengyel Piotr Biesiekirkski nemrég a Pertamina Mandalika SAG Team színeiben a Brit Nagydíjon, Silverstone-ban mutatkozott be.

A szezon hátralévő nyolc nagydíjhétvégéjén, amely jövő héten kezdődik a Red Bull Ringen, Rodrigo helyét a japán Taiga Hada veszi át.

A japán versenyző, aki ebben a szezonban az All Japan Road Race Championship Stock 600-as osztályában versenyzett, és a múlt hétvégi Suzuka 8 órás versenyen is rajthoz állt, nem ismeretlen a MotoGP világbajnokság Moto2-es osztályában. Az 1998-as születésű japán versenyző korábban már kétszer indult ebben az osztályban: Jerezben a holland RW Racing GP színeiben, az akkor sérült Barry Baltus helyettesítésére, majd a szezon későbbi szakaszában a Red Bull Ringen, a Pertamina Mandalika SAG Team színeiben.