2024. április 20. 04:02
KezdőlapMoto2Vietti: Ez a bukás tönkretette az egész hétvégi munkánkat

Vietti: Ez a bukás tönkretette az egész hétvégi munkánkat

Celestino Vietti számára szerencsétlenül ért véget a Moto2-es verseny a Red Bull Ringen. A Mooney VR46 csapat versenyzője a második hely megszerzésére tett kísérlete közben bukott, és így elszalasztotta a 20 világbajnoki pont bezsebelésének lehetőségét.

A szezon kezdete után Celestino Vietti számított a Moto2-es kategória egyértelmű favoritjának. Három versenyen két győzelmet aratott, és egyszer második lett. Azóta azonban egyre nehezebbé vált a szezon a Mooney VR46 csapat versenyzője számára. Legutóbb Barcelonában állt dobogóra, azóta kétszer nullázott.

Tíz körrel a vége előtt Vietti, aki a rajtrács 7. helyéről a 3. helyre küzdötte fel magát, üldözőbe vette Somkiat Chantrát. Miközben megpróbálta megelőzni őt, a 20 éves versenyző a 3-as kanyarban elesett. Visszaállt a versenybe, de végül a bokszutca felé kellett vennie az irányt.

„Nehéz vasárnap volt, és ez a hülye hiba tönkretette az egész hétvégi munkánkat.” – jegyezte meg Vietti.

„Nagyon sajnálom a csapatot, nagyszerű munkát végeztek. A motor tökéletesen működött, és erős volt a tempóm. Ez még bosszantóbbá teszi a bukást.”

Mivel világbajnoki riválisai, Ai Ogura és Augusto Fernández értékes pontokat gyűjtöttek az első, illetve az ötödik helyezéssel, Vietti lemaradása a világbajnoki tabellán tovább nőtt. A világbajnokságot vezető Ogura mögött már 27 pont a lemaradása.