szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMoto2Misano: Vietti és a szabadkártyás Pasini az élen délelőtt

Misano: Vietti és a szabadkártyás Pasini az élen délelőtt

Celestino Vietti az előző futamon kiesett, így Misanóban mindenképp javítania kellett, ha esélyt akart hagyni magának a vb-címre.

- Hirdetés -

A Moto2 vb-tabellájának élén továbbra is mindössze egyetlen pont a különbség, viszont immár csak két versenyző között, miután az Osztrák Nagydíjon Celestino Vietti kiesett és így nullázott. Az olasz hátránya így 26, illetve 27 pontra hízott az előtte lévő Augusto Fernández-Ai Ogura pároshoz képest.

Misanóba érkezve a MotoGP-hez hasonlóan a Moto2-es mezőny is felvonultatott egy szabadkártyást, a veterán, sokat látott Mattia Pasini személyében. Pasini kifejezetten jól is kezdett, és az első edzés elején övé volt a legjobb köridő. Nem sokkal később aztán egy nagynevű versenyzőt pécézett ki magának Misano, amikor egy elcsúszás végén Augusto Fernández a sóderben kötött ki.

- Hirdetés -

Fernández esése:

Nem ő volt az egyetlen, ugyanígy járt, igaz, a pálya teljesen más szakaszán, Simone Corsi is.

Az Ausztriában sérüléséből immár visszatérő csodagyerek, Pedro Acosta kevés híja volt, hogy szintén essen, ő azonban motorján tudott maradni.

Celestino Vietti az egész első szabadedzés során jobbnál jobb köridőkkel kápráztatta el a nézőket, végül majdnem egy tizeddel bizonyult gyorsabbnak mindenki másnál a mezőnyben. A “mindenki más” azzal a Mattia Pasinivel kezdődött, aki egy kétéves motorral ugrott be szabadkártyásként, idén másodszor.

Pasini ezzel nagyobbnál nagyobb neveket utasított maga mögé, akik közvetlenül mögötte Dixon, Canet, Fernández, Ogura, Arbolino, Antonelli, Bendsneyder, Aldeguer sorrendben követték őt a top 10-ben.

Az FP1 végeredménye

SourceMotoGP
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)