2024. április 18. 19:59
KezdőlapMoto2Beaubier visszatér a MotoAmericába!

Beaubier visszatér a MotoAmericába!

Az American Racing versenyzője, Cameron Beaubier két Moto2-es világbajnoki szezon után visszatér a MotoAmerica mezőnyébe.

Az ötszörös MotoAmerica Superbike-bajnok a világbajnokságon való kihívásokkal teli bemutatkozás után úgy döntött, hogy hazatér az Egyesült Államokba, és 2023-ban ismét a MotoAmericában versenyez.

Beaubier, aki áprilisban az austini amerikai nagydíjon hazai szurkolók előtt szerezte meg debütáló Moto2-es pole pozícióját, nem érte el azokat a versenyeredményeket, amelyeket a  bajnokságba való váltás során elvárt magától. Eredetileg úgy tervezte, hogy további egy szezonon át az American Racing csapatnál folytatja, ám a 29 éves versenyző úgy döntött, hogy inkább visszatér Kaliforniába.

Miért született a döntés?

„Nem volt könnyű döntés, az biztos” – erősítette meg Beaubier csütörtök délután az aragóni paddockból. „Először is azonban szeretném megköszönni a csapatnak a lehetőséget, hogy itt lehetek és versenyezhetek a világbajnokságon, és most, hogy tiszteletben tartják a döntésemet.

„Örülök, hogy megmutattam, hogy amikor összeállnak a dolgok, versenyképes vagyok, de elsősorban azzal a reménnyel jöttem ide, hogy a MotoGP-be jutok, és decemberben leszek 30 éves. Szóval bármennyire is jól teljesítek jövőre, nem hiszem, hogy 31 évesen bekerülök a királykategóriába. Ezzel nincs is bajom, de nem akarom, hogy évről évre ebben az osztályban versenyezzek, ezért úgy döntöttem, hogy a pályafutásom alkonyati éveit jobb lenne ismét itthon tölteni.

„Amellett, hogy ez intenzív a pályán, nem fogok hazudni, a döntésem egy része abból fakad, hogy honvágyam van. Egész életemben Észak-Kaliforniában éltem, és nehéz volt sok időt tölteni távol mindentől és mindenkitől, akit ismerek és szeretek. Nem is tudtam, hogy mennyire értékelem a MotoAmerica sorozatban való versenyzést és azt a lehetőséget, hogy minden versenyhétvége után otthon lehetek.

„Megértem, hogy néhány szurkolóm csalódott lesz, hogy nem láthat többé a világbajnokságon, de szeretném, ha mindannyian tudnák, hogy nagyon boldog vagyok, hogy megragadtam a lehetőséget, hogy idejöjjek, hogy nagydíjversenyző legyek, és újra megtapasztaljam az életet ebben a paddockban, mint egy igazi felnőtt. Ez hatalmas tiszteletet adott nekem az összes itteni versenyző iránt, és hogy mennyire versenyképes és tehetséges mindenki itt.

„Az elmúlt két évben versenyzőként sokat fejlődtem, és alig várom, hogy ezt magammal vigyem, és a lehető legerősebben zárjam ezt a szezont, magam és a csapat számára.”

Ki fog az American Racingnél versenyezni?

Bár az American Racing 2023 új felállását még nem erősítették meg, az ajtó nyitva állhat a brit Rory Skinner előtt, aki augusztusban két szabadkártyás szereplést is teljesített, köszönhetően a csapatfőnökkel, Eitan Butbullal való kapcsolatának. Az amerikai azonban megerősítette azon szándékát, hogy az amerikai tehetségeknek utat biztosít a világbajnokságra.

„Szeretném világossá tenni, hogy a csapat azon projektje, hogy amerikai versenyzőket juttasson a világbajnokságra, továbbra is a középpontjában áll mindannak, amit az American Racingnél teszünk, és továbbra is keresni fogjuk a következő amerikai versenyzőt, akit behozhatunk.

„Most már azt is megértjük, hogy a jövőben a MotoAmerica és a Moto2 világbajnokság között is meg kell teremtenünk egy lépcsőfokot, hogy az amerikai versenyzők számára zökkenőmentesebb legyen az átmenet, ezért dolgozunk azon a lehetőségen, hogy a FIM JuniorGP európai Moto2 osztályába is szerepeltesse a csapatot, hogy a fiatal és tehetséges versenyzőket könnyebben felkészítsük a világbajnokság középső osztályának követelményeire.”