2022. december 07. 20:59
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMoto2Jorge Navarro ül Aegerter helyére 2023-ban

Jorge Navarro ül Aegerter helyére 2023-ban

- Hirdetés -

A Yamaha csapat Ten Kate Racing megerősítette, hogy Jorge Navarro 2023-ban a Supersport világbajnokságon folytatja, Dominique Aegerter helyén.

A Ten Kate Racing bejelentette, hogy Jorge Navarro 2023-ban a Supersport világbajnokságon fog versenyezni a nieuwleuseni székhelyű csapatnál. A tehetséges spanyol a Ten Kate Racing által felkészített Yamaha YZF-R6-os nyergébe ül, ami azt jelenti, hogy minden összetevő adott a sikerhez.

Navarro 2015-ben debütált állandó versenyzőként a Moto3-as géposztályban, és azonnal négyszer állt dobogóra, amivel az “Év újonca” címet szerezte meg. A következő évben a spanyol megszerezte első két nagydíjgyőzelmét, majd 2017-ben átkerült a Moto2-es osztályba. Legjobb szezonja 2019-ben volt, amikor Navarro nem kevesebb, mint nyolcszor állhatott dobogóra, és negyedik lett a Moto2 világbajnokságban.

- Hirdetés -

A 26 versenyző idén is dobogóra állt a Moto2-es géposztályban, de nyolc szezonnyi nagydíj után itt az ideje egy új kihívásnak. Navarro megtalálta ezt a kihívást a Ten Kate Racinggel a Superbike világbajnokságon, és együtt fognak további sikerekre vadászni abban az osztályban, ahol a holland csapat rengeteg sikert ért el az évek során.

- Hirdetés -

Jorge Navarro: “Nagy örömmel jelentem be, hogy jövőre a Ten Kate Racinggel fogok versenyezni a Supersport világbajnokságban a Yamaha R6-os motorral. Ez egy új kaland számomra és egy új fejezet a versenyzői karrieremben. Nagyon izgatottan várom a kezdést!”

Kervin Bos – Ten Kate Racing csapatvezető: “A Ten Kate Racing mérhetetlenül büszke arra, hogy bejelentheti, Jorge Navarro az első szerződtetett versenyzője a 2023-as szezonra. Kiváló pályafutása van, ami teljes mértékben illeszkedik a Ten Kate Racing ambícióihoz és elvárásaihoz. Még mindig benne vagyunk a 2022-es bajnoki címért folyó versenyben, de ez máris megalapozza a 2023-as évet. Alig várjuk, hogy a jelenlegi szezon végeztével teljesítsük az első teszteket Jorge-val. 2023, hajrá!”

- Hirdetés -