2024. március 28. 11:41
KezdőlapMoto2Ogura: Ami vasárnap történt, az már a múlté

Ogura: Ami vasárnap történt, az már a múlté

A Moto2-ben versenyző Ai Ogura számára a malajziai futam katasztrofálisan sikerült. Valenciában nehéz feladat lesz a bajnoki cím megszerzése.

Tony Arbolino és Ai Ogura már korán elhúzott a mezőny többi tagjától a Moto2-es géposztály sepangi futamán. Mindkettőjüknek jobb volt a tempója, és mindketten nyerni akartak. Amikor azonban a világbajnokságot vezető Ai Ogura az utolsó körben a 9-es kanyarban előzésbe kezdett, nem úgy sültek el a dolgok, ahogy azt a japán versenyző elképzelte.

Ogura, aki a 2. hellyel fontos pontokat tudott behozni világbajnoki ellenfelén, Augusto Fernándezen, mivel utóbbi csak az 5. helyért küzdött, kiesett a versenyből. Úgy tűnik, hogy a verseny megnyerésére irányuló akarata sokkal erősebb volt, mint az, hogy a második helyet megszerezze, és előnyét 3,5 pontról több mint tíz pontra növelje.

Ogura pont nélkül maradt, Fernández a 4. helyet szerezte meg, és 9,5 ponttal előzi meg a japánt.

„Harcoltam a győzelemért. Mindent megpróbáltam, de ezúttal elestem. Nekem a második hely nem volt elég ahhoz, hogy kényelmes előnnyel érkezzek Valenciába.” – magyarázta a 21 éves versenyző.

„Győznöm kellett itt. Sajnos a végén kiestem a versenyből, de ilyen a motorsport, néha megtörténik az ilyesmi.”

„Most már koncentráltan kell mennem Valenciába, hogy ott nyerhessek. A bajnokságnak még nincs vége, és ami vasárnap történt, az már a múlté. A jövőre kell koncentrálnom, és a legjobbamat kell nyújtanom.”

Hiroshi Aoyama a következőképp kommentálta az eseményeket:

„Ogura az első helyért küzdött, és az utolsó körben megelőzte Arbolinót. Sajnos, néhány kanyarral a vége előtt elesett. Ez nagyon bosszantó, mert most 9,5 ponttal van lemaradva a világbajnoki éllovas mögött, ami nem az, amit szerettünk volna. Még egy versenyünk van hátra, senki sem tudja, mi fog történni. Soha nem adjuk fel, és Valenciában újra megpróbáljuk.”