2024. március 19. 08:55
KezdőlapMoto2Újabb szakítás - ezúttal a Moto2-ben

Újabb szakítás – ezúttal a Moto2-ben

Az egykor dicső MV Agusta név ismét eltűnik a motoros világbajnokságról. Giovanni Cuzari független gyártóként indul a Forwarddal a 2023-as Moto2-es világbajnokságon.

A SPEEDWEEK.com olvasói már tudják: az MV Agusta és a Forward Racing Team közötti együttműködés négy év után a 2022-es szezonnal véget ért. Az a terv, hogy a kis mexikói hiánypótló gyártóval, az Italikával egy új márkát hozzanak be a Moto2 világbajnokságba, szintén meghiúsult.

Ehelyett Giovanni Cuzari a Forward név alatt Marcos Ramírez és Alex Escrig motorjait szeretné a rajtrácsra állítani a Kalex és a Boscoscuro mellett.

Ezt a tervet most hivatalosan is megerősítették: „Alapos mérlegelés után a Forward csapat úgy döntött, hogy a fejlesztési projektet, amelynek szellemi tulajdona az olasz-svájci versenycsapaté, saját maga folytatja: Az MV Agusta gazdasági igényei túl magasnak bizonyultak.”

Cuzari a Forward csapat nevében a legjobbakat kívánta az MV Agustának:

„A Forward büszke arra, hogy ezekben az években történelmet írhatott ezzel a márkával.”

A sikerek ebben a történetben azonban sajnos ritkák voltak. Csak két pole pozíció fűződik az együttműködés nevéhez: 2020-ban Stefano Manzi és 2021-ben Simone Corsi első rajtkockája Valenciában.