2023. március 20. 11:49
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMoto3Meglepetés: Ana Carrasco a Moto3-ban!

Meglepetés: Ana Carrasco a Moto3-ban!

Annak ellenére, hogy nemrég még a Supersport világbajnokságon való szereplés szóltak a hírek a 24 éves spanyol, Ana Carrasco kapcsán, most történt némi fordulat és a 2018-as Supersport 300-as világbajnok a Moto3-ban folytatja.

Carrasco számára koránt sem lesz ismeretlen a MotoGP legkisebb kategóriája, hiszen jó pár évvel ezelőtt (2013, ’14, ’15) három teljes szezont is lehúzott a Moto3-ban. Talán mondani sem kell, hogy akkoriban még épphogy 16 éves fiatal lányként hatalmas kihívást jelenthetett neki a világbajnoki mezőny, most viszont jóval tapasztaltabban tér majd vissza a spanyol pilóta a Gyorsasági Motoros Világbajnokságra. A Sky Sport Italia jelentése szerint Carrasco azon BOE Team versenyzője lesz, ahol tavaly Stefano Nepa és Riccardo Rossi versenyzett KTM-mel. Az istálló azonban 2022-re beújított a versenyzőpárosát illetően és az egyik pilótájuk az a Red Bull Rookies Cup-ból érkező David Munoz lesz, aki 2021-ben az összetettbeli második helyen zárt a tehetségkutató sorozat pontversenyében.
 
A másik pilóta eredetileg a szintén korábbi Rookies Cup menő, David Salvador lett volna, de a hírek szerint ő nem tudta teljesíteni a csapattal való megállapodásban foglaltakat (szponzorpénz), így Ana Carrasco lecsaphatott a lehetőségre. Végül is tehát nem a Supersport vb mezőnyének, hanem a Moto3-nak lesz állandó női versenyzője a 24 éves hölgy személyében, aki egyébként a Supersport 300-ban már bizonyította, hogy bőséggel megállja a helyét a fiúk között. Miként azt feljebb már említettük, Moto3-as tapasztalata is akad, igaz a 2013 és 2015 között teljesített versenyein mindössze két alkalommal tudott pontot szerezni egy tizenötödik és egy nyolcadik helynek köszönhetően. Ezúttal bizonyára nem ez a terve Carrasconak és vélhetőleg nem is ezt várják majd tőle, habár ahhoz kétség sem fér, hogy nem lesz egyszerű dolga.

Fotó: MotoGP Media, World Superbike Media