2024. április 20. 03:00
KezdőlapMoto3García: "Nagyon akartam ezt a sikert"

García: „Nagyon akartam ezt a sikert”

Izan Guevara haladt át elsőként a célvonalon a vasárnapi Moto3-as versenyen Mugellóban, de mivel az utolsó körben kiszélesítette a pályát, GASGAS-os csapattársa, Sergio García örökölte a 25 pontot.

Jorge „Aspar” Martinez GASGAS csapata egyik speciális hétvégét a másik után éli meg a 2022-es Moto3-as szezon első szakaszában. Mindkét pilóta, Sergio García és Izan Guevara a világbajnoki címért küzd. A mugellói futam nem is végződhetett volna szorosabban.

Bár Guevara haladt át elsőként a célvonalon, csapattársa, García ünnepelhetett a dobogó tetején. Guevara a mugellói pálya utolsó szektorában kapott büntetést, mivel átlépte a pálya határait. García így megszerezte szezonbeli harmadik győzelmét, és 28 pontra növelte előnyét az összesített tabellán. A 17 éves Guevara a második a tabellán.

„Nagyon boldog vagyok. Tavaly nem mentek jól a dolgok számomra Mugellóban. Nehéz verseny volt akkor, mert ezen a pályán tényleg nem könnyű nyerni. Nagyon örülök, hogy sikerült elérnem ezt az eredményt” örvendezett García a futam után.

„Láttam, hogy Izan túllépte a pálya határát, megpróbáltam megelőzni az utolsó kanyarban. Nagyon akartam ezt a sikert” – összegzett a 19 éves spanyol.

Guevara nem volt csalódott a futam után, már előre néz Barcelonára: „A harmadik világbajnoki dobogóm zsinórban, nagyon boldog vagyok. Fontos pontokat gyűjtöttünk a világbajnokságon. Ez a kettős siker nagyszerű a csapatnak” – hangsúlyozta a spanyol. „Sajnos az utolsó szektorban kissé túlmentem a pályalimiten. Elégedett vagyok a versenytempóval, de a következő, barcelonai futamon még keményebben fogom nyomni.”