2024. április 25. 10:50
KezdőlapMoto3Az Aspar-csapat 500. futama győzelemmel zárult

Az Aspar-csapat 500. futama győzelemmel zárult

Nemcsak, hogy bezsebelték a futamgyőzelmet Martinezék, de a világbajnoki tabella első két helyén is García és Guevara áll.

Nem is sikerülhetett volna szebben az Aspar-csapat 500. futama. Izan Guevara majdnem 2 másodperces előnnyel nyerte meg a barcelonai futamot. Sergio García a negyedik helyen végzett, ezzel az eredménnyel is értékes pontokat szerzett. Abszolút eredményes hétvégét zárt Jorge Martinez csapata.

„Nagyon örülök a sikernek. Ez a negyedik dobogós helyezésem zsinórban. Ha nem lett volna az a büntetés Mugellóban, az egymást követő 2. győzelmem is meglehetne.” – kezdi Guevara.

„Volt egy pillanat a futamon, amikor úgy éreztem, nagyon sok versenytársamat meg tudom előzni. Sikerült az élre állnom, ki tudtam dolgozni valamennyi előnyt, amit a verseny végéig beosztottam.”

„Mivel Sergio negyedik lett, így tudtam csökkenteni a hátrányomat vele szemben a világbajnoki tabellán, de ez most nem is annyira fontos. Inkább az, hogy a következő 11 versenyt is hasonlóan jó eredménnyel zárjuk majd.”

Ez a győzelem volt az Aspar-csapat 104. sikere. A csapat – fennállása óta – 326 dobogós helyet szerzett.