kedd, szeptember 27, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMoto2Foggia Moto2-es szerződésről tárgyal

Foggia Moto2-es szerződésről tárgyal

Dennis Foggia jelenleg a Moto3-as világbajnoki csatával van elfoglalva, de dolgozik már a jövőjén is. Ez pedig elképzelései szerint a Moto2.

- Hirdetés -

Kifejezetten vegyesek jelenleg Dennis Foggia eredményei, főleg hazai futama óta. Olaszországban például pont kiesett, majd rögtön utána a Katalán Nagydíjon is. A Holland TT-n ugyancsak nem ért célba, így hiába ékelődik ezek közé Silverstone-i győzelem és sachsenringi második hely, a legutóbbi osztrák futam sem sikerült jól számára, amikor csak tizenkettedik lett.

Foggia a hektikus eredménysorának köszönhetően kissé lemaradt, hátránya már 49 pont Sergio García mögött. Viszont így is harmadik, ez pedig, tavalyi összetett második helyét megfejelve, jó ajánlólevél lehet számára a Moto2-be. Dolgozik is ezen a stábjával.

- Hirdetés -

Nagyon pozitív (a szezon összképe)” – mondja Foggia 2022-t értékelve. “Sajnos volt több olyan epizód, aminél nagyon szerencsétlenek voltunk. De ezek nem rajtunk múltak. Viszont elégedett vagyok, mert ha nem voltak ellenségesek a körülmények, ki tudtuk használni a lehetőségeinket. Én mindig 100 százalékot nyújtottam, várva a lehetőségre.

Foggia nem aggódik a vb-csatát illetően sem. “Abszolút nyugodt vagyok, úgy értve, hogy rajtam aztán semmilyen nyomás nincs. Továbbra is egyetlen célom van, hogy a legjobbamat nyújtsam. És szeretnék jól szórakozni. Ez továbbra is a legfontosabb. Ausztria után, ha minden jól megy, könnyebb lesz az élet. De persze ez a világbajnokság, sok minden megtörténhet.

Ez a teljesítmény pedig Moto2-es szerződést érhet Foggia reményei szerint. “Beszélünk Moto2-es csapatokkal, de ezzel kapcsolatban is nyugodt vagyok. Nagyon nehéz kategória, de biztos vagyok magamban, hogy a nagyobb motorral is menni fog. Edzem már egyébként erre a feladatra. Ott a cél majd talán az lehet, hogy legyek stabilan a top 12-ben, aztán majd lehet feljebb lépdelni. De haladjunk lépésenként. Egyelőre itt van még a Moto3 is. Én pedig szeretek üldöző lenni.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)