2024. április 20. 13:18
KezdőlapMoto2Foggia Moto2-es szerződésről tárgyal

Foggia Moto2-es szerződésről tárgyal

Dennis Foggia jelenleg a Moto3-as világbajnoki csatával van elfoglalva, de dolgozik már a jövőjén is. Ez pedig elképzelései szerint a Moto2.

Kifejezetten vegyesek jelenleg Dennis Foggia eredményei, főleg hazai futama óta. Olaszországban például pont kiesett, majd rögtön utána a Katalán Nagydíjon is. A Holland TT-n ugyancsak nem ért célba, így hiába ékelődik ezek közé Silverstone-i győzelem és sachsenringi második hely, a legutóbbi osztrák futam sem sikerült jól számára, amikor csak tizenkettedik lett.

Foggia a hektikus eredménysorának köszönhetően kissé lemaradt, hátránya már 49 pont Sergio García mögött. Viszont így is harmadik, ez pedig, tavalyi összetett második helyét megfejelve, jó ajánlólevél lehet számára a Moto2-be. Dolgozik is ezen a stábjával.

Nagyon pozitív (a szezon összképe)” – mondja Foggia 2022-t értékelve. „Sajnos volt több olyan epizód, aminél nagyon szerencsétlenek voltunk. De ezek nem rajtunk múltak. Viszont elégedett vagyok, mert ha nem voltak ellenségesek a körülmények, ki tudtuk használni a lehetőségeinket. Én mindig 100 százalékot nyújtottam, várva a lehetőségre.

Foggia nem aggódik a vb-csatát illetően sem. „Abszolút nyugodt vagyok, úgy értve, hogy rajtam aztán semmilyen nyomás nincs. Továbbra is egyetlen célom van, hogy a legjobbamat nyújtsam. És szeretnék jól szórakozni. Ez továbbra is a legfontosabb. Ausztria után, ha minden jól megy, könnyebb lesz az élet. De persze ez a világbajnokság, sok minden megtörténhet.

Ez a teljesítmény pedig Moto2-es szerződést érhet Foggia reményei szerint. „Beszélünk Moto2-es csapatokkal, de ezzel kapcsolatban is nyugodt vagyok. Nagyon nehéz kategória, de biztos vagyok magamban, hogy a nagyobb motorral is menni fog. Edzem már egyébként erre a feladatra. Ott a cél majd talán az lehet, hogy legyek stabilan a top 12-ben, aztán majd lehet feljebb lépdelni. De haladjunk lépésenként. Egyelőre itt van még a Moto3 is. Én pedig szeretek üldöző lenni.

ForrásMotosprint