2024. április 24. 07:22
KezdőlapMoto3Guevara: Hihetetlenül boldog vagyok

Guevara: Hihetetlenül boldog vagyok

A GASGAS versenyzője, Izan Guevara nyerte a futamot Phillip Island-en vasárnap, és ezzel együtt a világbajnoki címet is elhódította. A verseny után alig hitte el, ami történt.

Izan Guevara már újonc szezonjában megszerezte első futamgyőzelmét. Austinban diadalmaskodott egy olyan versenyen, amelyet korán le kellett állítani. A spanyol 125 ponttal a 8. helyen zárta a szezont akkor.

2022-re Jorge „Aspar” Martínez csapatában maradt. Guevara egyértelműen a bajnoki cím megszerzését tűzte ki célul. A szezon 18. futamán a mallorcai születésű Guevara idén hatodszor diadalmaskodott, és ez a siker egyúttal a Moto3-as világbajnokság megnyeréséhez is elég volt.

„Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a karrierem eddig alakult. 2019-ben megnyertem a European Talent Cup-ot, majd felkerültem a JuniorGP-be. Ott az Asparral töltött első évemben megnyertem a bajnoki címet.”

„A csapat aztán elvitt a világbajnokságra is. Tavaly erős első szezonom volt, Austinban megnyertem az első nagydíjamat. Igazán jó újonc szezon volt. Idén minden versenyen azon voltam, hogy valóra váltsam az álmomat és világbajnok legyek. Ma sikerült, nagyon boldog vagyok.” – nyilatkozta Guevara vasárnap.

„A verseny rajtjánál nagyon bonyolultak voltak a pálya körülményei, de nagyon jól éreztem magam. A tempóm jó volt, így az élcsoportban tudtam haladni. Annyira hihetetlenül boldog vagyok. Szeretném megköszönni a csapatomnak, a családomnak és a szurkolóknak a nagyszerű támogatást.”