2024. április 24. 01:52
KezdőlapMotoEGranado nyerte a piros zászlóval félbeszakított futamot

Granado nyerte a piros zászlóval félbeszakított futamot

Eric Granado nyerte a trükkös körülmények között futott, piros zászlóval flbeszakított második versenyt Assenben a MotoE Világkupán. Így szombati második helye után egy futamgyőzelemmel térhet haza.

Granado mindössze három kör alatt a negyedik helyről az élre verekedte magát a Sebesség Katedrálisában. A verseny csapattársa, Miquel Pons bukása miatt félbeszakadt. A világbajnokságot vezető Dominique Aegerter szerezte meg a második helyet, és Mattia Casadei állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

A futam rajtját kétszer is záporok késleltették. A rajt után az első kanyarig egy ötfős vonat alakult ki. Casadei a negyedik helyről indult, és az első kanyarban az élre állt. Aegerter eközben kivédekezte Matteo Ferrari támadásait, és a második helyen motorozott az első kör után. Granado pedig közvetlenül mögöttük haladt.

A versenyzőknek nem volt vesztegetni való idejük, mivel a késői rajt miatt az eredetileg nyolc körösre tervezett versenyt hat körre csökkentették. Granado a  2. kör elején megelőzte a Ferrarit, ezzel helyet adott Ponsnak, aki követte őt. Rövid csata alakult ki az LCR duó között, majd Granado lerázta csapattársát, és támadást indított Aegerter ellen.

Az esőcseppek ismételt megjelenése után Granado a nagy sebességű balos kanyarban kívülről előzte meg Aegertert, majd a 3. körben, Casadei mellett is elment.  Ferrari három kanyarral később Pons elé került, és sajnos ez csak a kezdete volt az LCR versenyző gondjainak.

A következő kanyarból kijövet Pons egy highside-dal bukott és a mögötte érkező Marc Alcoba nem tudta kikerülni a spanyol versenyzőt, és ő is elesett. Alcoba vissza tudott ülni motorjára. Azonban Pons-t a pálya szélén ápolták, a 4. körben piros zászlóval leintették a versenyt, és nem is indították már újra.

Az végeredmény így a harmadik kör végén alakult ki, fél pontokat osztottak a futamon. Granado lett tehát a győztes, Aegerter, Casadei, Ferrari, Niccolo Canepa, Alex Escrig, Kevin Manfredi, Maria Herrera, Kevin Zannoni és Hector Garzo előtt.

Pons szerencsére eszméleténél volt, és a pálya orvosi központjában végzett vizsgálat után a közeli kórházba szállították, hogy egy medence CT vizsgálattal kiderítsék fájdalmai okát.

Assen – MotoE 2. futam végeredménye:

1 Eric GRANADO LCR E-Team
2 Dominique AEGERTER Dynavolt Intact GP MotoE 0.270
3 Mattia CASADEI Pons Racing 40 0.556
4 Matteo FERRARI Felo Gresini MotoE 0.646
5 Niccolo CANEPA WithU GRT RNF MotoE Team 2.784
6 Alex ESCRIG Tech3 E-racing 2.805
7 Kevin MANFREDI Octo Pramac MotoE 3.751
8 Maria HERRERA OpenBank Aspar Team 4.143
9 Kevin ZANNONI Ongetta SIC58 Squadracorse 4.216
10 Hector GARZO Tech3 E-racing 5.519
11 Hikari OKUBO Avant Ajo MotoE 9.943
12 Alessio FINELLO Felo Gresini MotoE 10.094
13 Marc ALCOBA Openbank Aspar Team 1 kör
14 Unai ORRADRE Avintia Esponsorama Racing 1 kör
15 Xavi FORES Octo Pramac MotoE 1 kör
16 Jordi TORRES Pons Racing 40 1 kör
17 Bradley SMITH WithU GRT RNF MotoE Team 1 kör
Nem ért célba:
Miguel PONS LCR E-Team
Forrásmotogp.com