vasárnap, augusztus 14, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoEA Dynavolt Intact csapatfőnöke: Eddig nincs versenyzőnk a MotoE-be

A Dynavolt Intact csapatfőnöke: Eddig nincs versenyzőnk a MotoE-be

A Ducati először 2023-ban szállít majd elektromos versenygépeket a MotoE-világbajnokságra. A Dynavolt csapat két versenyzőre bővül, de úgy néz Domi Aegerter visszalép.

- Hirdetés -

A német Dynavolt Intact csapat az elmúlt két évben Domi Aegerterrel a 3. és a 2. helyen végzett a MotoE-világbajnokságban. Most a svájci versenyző vezeti a tabellát. A Superbike-ba való feljutás esetén azonban csak belsőégésű motorokkal akar versenyezni Aegerter. Jürgen Lingg csapatfőnök tehát két MotoE-pilótát keres 2023-ra.

“Egyelőre nem kaptunk végleges ígéretet a második ülésre, de írásban közölték velünk, hogy megkaphatjuk” – árulta el Jürgen Lingg csapatfőnök a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában.

- Hirdetés -

“Ez még nincs kőbe vésve. Remélem, hogy sikerülni fog, de még nincs versenyzőnk.”

“Továbbra is remélem, hogy Dominique velünk marad a MotoE-ben 2023-ban. Egyébként néhány versenyzővel már folytak tárgyalások, de még semmi nem fix.” – tette hozzá Lingg.

A 26 éves svájci Jesko Raffin, aki 2019-ben először indult a MotoE-világbajnokságon a Dynavolt élén, visszalépett:

“Még mindig szenvedek a vírusos betegségem utóhatásaitól.”

A 22 éves Lukas Tulovic, aki tavaly Spielbergben megnyerte a MotoE futamot a Tech3 színeiben, és jelenleg vezeti a Moto2-es Európa-bajnokságot, az Intact csapatnál a 2023-as Moto2-es világbajnokságra készül. Ideális esetben Marcel Schrötter csapattársa lehet.

Lingg így folytatja:

“Még nem beszéltem más MotoE-jelöltekkel. Egyszerre csak egy dolgot szeretnénk csinálni, és először a Moto2-es versenyzőkkel foglalkozom. Dominique esetében valószínűleg jövő héten Doningtonban fog kiderülni, hogy állnak a dolgok vele. Aztán kell gondolkodnunk, és megnézni, hogy a meglévő MotoE-sorozatokból milyen versenyzők állnak rendelkezésre. Lehet, hogy az Endurance és más sorozatokban is körül kell néznünk, hátha akadnak érdekes pilóták.”